Recension: Rimmel Lasting Finish 25h Foundation

rimmel lasting finish 25 hrs foundation

 

 

Rimmel utlovar på sin hemsida en foundation som ska smälta in sömlöst i ens egen hud och textur, ge full täckning, en “perfekt” hy och samtidigt hålla i upp till 25 timmar genom att vara både svett-, värme-, fukt- och kladdsäker. Jag har under några veckor hunnit testa Lasting Finish 25h Foundation with Comfort Serum och är nu redo att ge mitt utlåtande. Är den för bra för att vaa sann?

 

Första intrycket

Relativt doftfri formula som med ens ger medeltäckning. Den går att bygga på utan att bli kakig, vilket gör att den nästintill perfekt eliminerar rödhet, täcker finnar och skapar en felfri bas på huden som gör att concealer – åtminstone för mig – känns överflödig. Torkar till en naturlig, semimatt finish som behöver fixeras med puder för att inte bli glansig i T-zonen under dagen eller kännas klibbig.

 

rimmel lasting finish 25 hrs foundation före efter

 

Applicering

Jag föredrar att applicera fulltäckande foundations med borstar eller svampar, istället för rena fingrar, då det känns lättare att få jämnt. Lasting Finish 25h Foundation ger ett fint resultat med både borste och svamp: borste gör att produkten imiterar hudens textur bättre och ger därför ett mer naturligt resultat, medan en svamp ger en utsuddad, flawless look.

 

Hållbarhet

Så – håller basen sig snygg i 25 timmar? Först och främst har jag svårt att förstå när en skulle ha behovet av att ha felfri hy i ett helt dygn, och det var därför också svårt att testa. Jag bär min foundation runt 12h varje dag, varav ca 8 av dem är i skolan där jag vill kunna lita på att mitt smink sitter som det ska, och mer än så tänker jag inte begära.
Okej – håller den i 12 timmar, då? Ja! Efter en sex, sju timmar syns det att produkten släppt lite kring näsan, men det är långt ifrån lika illa som många andra foundations i samma prisklass. Grundar en med primer på morgonen, fixerar basen med puder och bättrar på en-tre gånger (beroende på hudtyp/problemområden) om dagen sitter den som berget.

 

rimmel lasting finish 25 hrs foundation textur

 

Känsla & färg

Trots den fantastiska hållbarheten känns Lasting Finish 25h Foundation lätt på huden, och inte alls lika klibbig som andra fulltäckande basprodukter. Hudens yta ser naturlig ut, och jag älskar den semimatta finishen! Basen ser fantastisk ut på fotografier – både i dagsljus och under blixt.
Jag bär nyansen 100 Ivory som är aningens för ljus under sommarmånaderna, och jag har inte sett en hint av oxidering. Fantastiskt! Tyvärr finns det bara 7 nyanser tillgängliga (10 i USA), så det kan vara svårt att hitta precis rätt om en är väldigt ljus eller väldigt mörk.

 

rimmel lasting finish 25 hrs foundation blixt

 

Slutsats

Vilken toppenfoundation! Jag är verkligen imponerad. Lång hållbarhet, lätt känsla på huden, byggbar utan att bli kakig och noll oxidering – till ett superlågt pris! Kan det bli bättre? Jag tror inte det.
Jag brukar alltid kunna dra av åtminstone ett halvt poäng i mina recensioner, men det här blir faktiskt en fullpoängare. Det här är en foundation ni kommer att se i min sminkhylla långt framöver!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
5/5

3 reaktioner på ”Recension: Rimmel Lasting Finish 25h Foundation

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.