Q&A #1

Fasen vilka bra frågor ni ställer – och många! Här kommer några av dem 🙂 Resten sprider jag ut över de kommande veckorna.

 

Vad har du för ”makeup dos & don’ts”?
Do
: Sköt din hudvård. Tvätta av sminket varje kväll, återfukta huden och använd SPF. Det gör skillnad.
Don’t: Använd för mycket smink. Och då menar jag inte antal produkter, starka färger eller kraftiga sminkningar – utan mängden produkt. Tunna lager ger bäst resultat!

Kan du ge tips på vilka olika sorts borstar en bör ha? Vilka borstar är måsten för en nybörjare?
Det enda en egentligen måste ha borstar till, är puderprodukter (flytande och krämprodukter kan appliceras med rena fingrar) vilket betyder att du behöver en stor, fluffig puderborste (till puder), en mellanstor, fluffig borste (till solpuder och rouge), en ögonskuggsborste att applicera puderskuggor med och en större, mjuk ögonskuggsborste att sudda med. En snedställd pensel underlättar brynunderhåll, plus att den kan användas till eyeliner!

 

borstar

 

Om du hade obegränsade resurser – vilken skönhetspryl/-produkt skulle du införskaffa? Och varför just den?
Mitt senaste span är en ögonfransböjare från Chanel, som jag tror blir mitt nästa splurge-köp. Kvalitet gör skillnad, och det känns smartare att lägga mer pengar på ett verktyg (som kan hålla i flera år) än ex. en foundation som tar slut/blir dålig efter ett par månader.

Tillhör du team ”ögonkräm” eller team ”det-går-lika-bra-med-ansiktskräm”?
Team ögonkräm. Jag behöver mer fukt runt mina ögon än i ansiktet, och mer olja i ansiktet än runt ögonen. Krisar det (eller om jag packar lätt till en resa) använder jag dock min vanliga kräm.

Vilken är din absoluta favoritfoundation?
Just nu tycker jag om Lasting Finish 25 hrs från Rimmel. Ni kan läsa min recension av den här! Annars är True Match (L’Oréal) en tidlös favorit som alltid finns i min sminkbyrå. 🙂

 

rimmel lasting finish 25 hrs foundation

 

Var köper du helst ditt smink?
I USA – det är billigt och finns produkter som inte är tillgängliga i Sverige. När jag reser dit köper jag på mig de produkter jag suktat efter sedan förra resan, och klarar mig på det. Sedan får jag ju också väldigt mycket produkter i pressutskick, vilket gör att mitt sminksug mättas en del ändå.

1 reaktion på ”Q&A #1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.