Att bleka håret hemma

Att bleka håret hos frisör är både dyrt och tidskrävande, medan det kan kännas riskfyllt att bleka hemma. Hur gör en för att inte få ett flammigt resultat? Går det att slippa den gula nyansen som alltför ofta syns efter en hemmablekning? Jag har färgat, avfärgat och blekt mitt hår otaliga gånger och vill nu dela med mig av mina tips för att du ska lyckas med din hårblekning utan svintohår eller tomma sparbössor.

 

Jag har alltid varit naturligt blond – jätteblond – och det särskilt under somrarna. För några år sedan tyckte jag inte alls om det (vilket resulterade i många färgexperiment såsom rött. brunt, lila och blått), men på senare tid har jag verkligen lärt mig att gilla det och har därför stört mig lite på den något mörkare, rågblonda utväxt som börjat dyka upp i och med att jag blir äldre. Att bleka bort utväxten har varit på tapeten hela sommaren men det var först idag jag verkligen tog tag i det – och jag tänkte dela med mig av mina bästa tips för att lyckas med sin hemmablekning!

Jag har aldrig gått till frisören för att bleka eller färga mitt hår: alla hårexperiment har skett hemma i badrummet och därför känner jag mig ganska hemma i ämnet. Kom bara ihåg att jag är ingen frisör och har ingen utbildning när det kommer till hår. De produkter och metoder som funkar för mig, behöver inte funka för dig.

 

Bleka håret hemma produkter

 

Produkter

Jag använder inga andra blekningar än de från Mood av Jane Hellen. De är superbilliga (några tior på ÖoB eller de flesta matvarubutiker), ger alltid ett jämnt resultat och känns inte alls som att de sliter på mitt nordiska, skadade hår lika mycket som andra märken. Trots detta bör du alltid, i enlighet med bruksanvisningen, göra ett allergitest 48h innan användning för att vara säker på att du inte reagerar på produkten.
Ska du bara bleka utväxten – eller om ditt hår inte är längre än till axlarna – räcker det med ett paket blekning, annars rekommenderar jag två. Det är alltid bättre med ett paket för mycket än ett för lite!

Det är ett måste att ha ett silverschampo eller en silverinpackning till hands när du bleker håret. Aminosyror och violetta pigment neutraliserar de fula, gula tonerna som avslöjar din hemmablekning på bara några minuter. Kan användas kontinuerligt för att göra vilken hårfärg som helst några nyanser kallare. Schampot jag använder just nu kommer från L’Oréal och heter Serie Expert Silver Shampoo. Den lilla flaskan på 250ml har räckt otroligt länge för mig.

 

bleka håret hur gör man

 

Så gör du

 1. Blek eller färga inte nytvättat hår utan vänta hellre ett par dagar – behandlingen fäster bättre på smutsigt hår.
 2. Läs instruktionerna för produkten just du har köpt. Vissa ska användas i torrt hår, vissa i blött. Vissa är flera delar som ska mixas i en låda, vissa ska hällas och skakas i en flaska.
 3. Ta på dig oömma kläder och täck axlarna med en gammal handduk som du inte är rädd om.
 4. Dela upp håret i sektioner (jag tycker att det är lagom med fyra lager) för att vara säker på att kunna arbeta in produkten i hela håret.
 5. Applicera blekningen i håret, sektion efter sektion. Fokusera på det mörka – utväxten – men dra även ner lite i längderna så att inte rötterna blir ljusare än svallet.
 6. Låt blekningen sitta i enligt bruksanvisning. Jag blekte mitt hår i 35 minuter (bruksanvisningen angav 15-60 minuter). Skölj ur enligt bruksanvisningen.

 

Bleka håret hemma resultat

 

Bevara resultatet

Blekningar sliter på håret, så det är verkligen värt någon hundralapp att investera i en bra inpackning som kan användas vid åtminstone en gång i veckan. Jag använder alltid Maria Nilas veganska, vårdande inpackningar! Behöver ditt hår en rejäl återfuktningsboost är kokosolja den ultimata budgetprodukten. Fördela jämnt i torrt hår, slå in håret i plastfolie och låt verka så länge du orkar. Tvätta ur med två schamponeringar.

Fortsätt att använda silverschampot! Applicera regelbundet, eller bara när du börjar se gula toner i håret dyka upp. Ju längre du låter schampot verka, desto kallare blir tonen. Som ni kan se på bilden här ovanför lät jag mitt sitta i någon minut för länge – det är nästan silvervitt!

 

Har ni blekt håret någon gång? Gör ni det hemma eller hos frisör?

6 reaktioner på ”Att bleka håret hemma

 1. Jag har nog aldrig blekt håret hos frisör. Eller jo, förra året gjorde jag slingor. Sa flera gånger att det får ABSOLUT inte bli gult. Vad går jag därifrån med? Jo, gula slingor… Tvingade min extremt icke-hår-intresserade sambo att hjälpa mig dra ut hårslingor ur en hätta hemma, på med Schwarzkopfs blekning och BAM! Snygga, kalltonade naturliga slingor, för en tiondel av priset. 😛
  För en herrans massa år sedan brukade jag helbleka håret och ha i silverschampo för den där vitblonda effekten. Var aldrig några problem. Nu har jag dock blivit allergisk mot hårfärg och blekning, så får låta min naturliga färg växa ut. Jaja. Det är nog bara en vanefråga om att ha råttfärgat hår…

 2. Hittade flaskor i skåpet, sen förr då jag blekt lite slingor.

  Det lustiga är att en flaska står det blonderingscreme på och den andra står det Utvecklingscreme. Och något ännu märkligare! Den lilla flaskan innehåller 75 ml och den nästan dubbelt så höga innehåller endast 50 ml.
  Ja, nog ska vi luras hela tiden….

  1. Jag stör mig också på förvillande förpackningar, men kanske mer när det gäller saker där mängden faktiskt spelar roll när en jämför med konkurrerande produkter – t.ex. foundation eller parfym. Blondering köper en ju för effekten, och det som blir över slängs direkt ändå, så då gör det inte lika mycket (för mig) om storlekarna är lite förvillande. 🙂

 3. Jag har blekt mitt hår bara hemma aldrig hos en frisör utan problem och aldrig haft gula toner i! Men man kan om man vill bleka och sen en guldblond toning på det!

 4. Har äntligen blivit blond med mood ?komet inbytte ihåg vilken. Men den bleker upp till 9 nyanser. Men nu sist jag gjorde det blev det gult på vissa ställen. ??? ska jag använda moods 100 istället. Vill vara BLOND. Tack i förskott öm det är någon som vill hjälpa mig och skriva här.
  Mvh tattoo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.