Spa of the World – Skönhetshemligheter från hela världen

spa of the world logga

 

Det är med stolthet The Body Shop presenterar Spa of the World – de har sökt världen runt för att hitta uråldriga skönhetsritualer, älskade för hur de tar hand om huden, för att kunna skapa en riktigt lyxig spaserie. Vad sägs om en saltskrubb från Döda havet, en kroppsmask från Himalaya eller kanske en hawaiiansk kroppskräm?

Det är i såna här lägen jag är glad att jag har körkort och bil – det lyxiga utskicket vägde hela 6,7 kg och var en riktig pärs att få hem. Jag kan bara tänka mig hur det hade varit att ta det gigantiska paketet på bussen! Det är i själva verket inte produkterna som väger tungt, utan trälådan som de skickades i. Mörkt, kompakt trä som osar lyx och spa. Burkarna är i plast, och inte glas, vilket tyvärr drar ner lyxkänslan en aning. Låt oss ta en snabbtitt på några av produkterna i serien!

 

spa of the world 1

Revitalising Ritual – För att friska upp ett trött sinne och en trött kropp

Dead Sea Salt Scrub

Saltkristallerna från Döda havet är rejäla och rika på mineraler, vilket resulterar i en uppfriskande skrubb som verkligen fräschar upp huden. Jag älskar den krispiga doften och tror att den här skrubben kommer att bli en storfavorit under mörka, trötta höstmorgnar. 295 kr/350 ml

spa of the world 2

 

spa of the world 3

Relaxing Ritual – Ett perfekt sätt att varva ner, koppla av och hitta lugn i kropp och sinne

African Ximenia Scrub

Skrubb nr 2 är en lite mildare exfoliering med ingredienser från ximenian, “livets träd”. Dess olja har mjukgörande egenskaper och gör därför huden extra len och smidig! 295 kr/350 ml.

 

Himalayan Charcoal Body Clay

Träkol har länge varit en asiatisk skönhetshemlighet som drar ut orenheter ur huden och rengör på djupet. Pensla ett tunt lager på rengjord hud, låt sitta på i ca 10 minuter och skölj sedan av med varmt vatten. Resultatet blir en sagolikt ren hud med härlig lyster. 225 kr/200 ml.

spa of the world 6

Japanese Camellia Cream

Ända sedan 700-talet (i hela 1300 år!) har den eleganta kameliablomman använts av kvinnor för att milt mjukgöra och fuktighetsbevara huden. Krämen är lyxigt sammetslen och utlovar en ljuvligt len hy med en mild doft. 325 kr/350 ml.

 

spa of the world 4

 

spa of the world 5

Blissful Body Ritual – Den riktiga lyxen: ultimat lycka för hela kroppen

Polynesian Monoi Radiance Oil

Monoi är en för polynesiska kvinnor högt värderad blandning av kokosolja och blomman tahitigardenia. I över tvåtusen år har oljan använts för att ta fram lyster i både hud och hår, och går att använda på flera olika sätt. Smörj in huden för en snygg glow, eller applicera i skadat hår för att reparera och ge glans. 225 kr/170 ml.

Hawaiian Kukui Cream

På Hawaii är den stekande solen obeveklig, och i generationer har de hawaiianska kvinnorna använt kukuiolja för att vårda huden. Den beskrivs som extremt fuktighetsbevarande och ger huden en underbar lyster. 325 kr/350 ml.

 

Ja, jäklar, vad det ska skrubbas och smörjas i vinter! Jag gillar idén med “skönhetshemligheter” från hela världen – det blir ett mysigt avbrott bland alla kokosdoftande krämer och citrussprängda skrubbar – och tycker faktiskt att priserna är ganska rimliga med tanke på att serien är att betraktas som en lyxig spakollektion. Förpackningarna är stora, konceptet genomtänkt och ingredienserna spännande och för oss nya. Är det någon produkt ni skulle vilja ha en närmare recension på?

4 reaktioner på ”Spa of the World – Skönhetshemligheter från hela världen

  1. Jag blev nyfiken på alla produkter men Polynesian monoi radiance oil verkar ju ha många användningsområden så den verkar mest lockande 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.