The Makeup Tag

Skönhetsvärlden är en djungel, och det är lätt att ödsla onödigt stora mängder pengar på produkter som ändå inte fungerar. Därför startades The Makeup Tag – beautyjunkies ska dela med sig av sina allra bästa tips för att hjälpa varandra att hitta rätt produkter. Jag blev taggad av underbara Sanna, och taggar själv Jenni och Ida!

 

Vilken är din favoritfoundation just nu?
Det här vet ni säkert redan – jag älskar Rimmels Lasting Finish 25hr Foundation, och det är oftast den ni ser i mina looks också. Den kan byggas upp till full täckning, håller hela dagen och oxiderar inte. En mer noggrann recension hittar ni här.

the makeup tag foundation

 

Favoritconcealer?
Glamoflauge Heavy Duty Concealer från Hard Candy. Märket är tyvärr exklusivt  till den amerikanska lågpriskedjan Walmart, men skulle ni vara i staterna eller hittar märket online är det verkligen värt att kolla in. Concealern är fantastiskt dryg och täcker ALLT, till och med tatueringar. Helt sjukt, och helt klart värt några dollar.

Din åsikt om lösögonfransar?
SÅ SNYGGT. Jag älskar lösögonfransar eftersom att de verkligen binder ihop en look, förstorar ögonen och ger det där lilla extra. Dock har jag problem med att hitta snygga fransar till mig själv då avståndet från min franslinje till ögonbrynet är ganska kort – det leder till att de flesta lösögonfransar ser ut att vara extremt långa på mig! Har ni några tips på korta fransar som ändå ger lite extra oomph?

classico makeup 2

 

Slänger du din mascara efter tre månader?
Nej, men jag alternerar mellan många olika och är noga med hygienen så de flesta håller i runt fyra månader. Fastnar jag dock för en mascara använder jag i princip BARA den, och då är den slut på två månader 🙂

Använder du primers?
Ja, det gör jag – både till ögonen och ansiktet. Nedan har jag valt att presentera de tre ansiktsprimers jag använder mig mest av: Baby Skin från Maybelline är i krämform och ger fin lyster till ansiktet, medan Photoready Perfecting Primer från Revlon iställer mattar ner. Studio Perfect Photo-Loving Primer från Nyx har mer silikonkänsla och jämnar ut hudytan mer genom att fylla i porer och fina linjer.

the makeup tag primers

 

Vilken är din favoritmascara?
Just nu är det Lash Out Butterfly från L’Oréal (ironiskt nog då jag avskyr riktiga fjärilar), också köpt i USA. Här hemma tror jag att den heter False Lash Wings.

Vilken är din mest älskade “multi task”-produkt?
En produkt jag använder dagligen är IsaDoras Face Contour Kit i nyansen 03 Nude – jag använder den kalla skuggan till contouring men den kan också appliceras i ögongloben för definition eller brynen för markering, den varma nyansen är snygg som bronzer eller perfekt som övergångsfärg i sotningar och highlightern är lika snygg på ögonlocken som läpparna och kinderna. En supersmart palett att ha med sig på resa!

the makeup tag face sculptor

 

Vad är namnet på din favorit bland ögonskuggor just nu?
Kanske inte just nu, men en ögonskugga jag ofta återkommer till och som är väldigt smidig att använda till vardags, är Creamy Beige ur Maybellines Color Tattoo Leather-kollektion. Den är väldigt krämig och för en snygg vardagslook är det bara att applicera skuggan med fingret och tona ut med en fluffig borste. Klart!

the makeup tag face maybelline ögonskugga

 

Favoritläppglans?
Svårt! Jag använder inte alltid läppglans, men ett jag använt den senaste tiden och tycker om är från Oriflame och heter The One Colour Unlimited Lip Gloss i färgen Nude Confidence. Lätt på läpparna och nyansen ser ut som det kända rouget Orgasm från Nars, väldigt fint!

Favoritläppstift?
Ett av The Body Shops Color Crush-läppstift (tyvärr har etiketten med nyansnamnet fallit bort) som funkar lika bra ovanpå flytande läppstift som själv direkt på läpparna. Finishen är skimrig men inte glittrig eller för glammig för en vanlig vardag, och den rosa färgen är riktigt snygg på många hudfärger.

the makeup tag tbs läppstift

 

Favoritrouge?
Oriflame 
Giordani Gold Bronzing Pearls i nyansen Natural Peach, eller Mac The Simpsons Collection i nyansen Sideshow You (limited edition).

Nämn tre favoriter i den högre prisklassen!
Too Faced 
Chocolate Bar och Lorac Pro Palette är två av mina bästa skönhetsköp någonsin. Även om de båda paletterna är neutrala är de faktiskt väldigt olika, och därmed väldigt älskade båda två. Loracs palett innehåller fler matta skuggor, och Chocolate Bar kompletterar med glitter och några färgklickar – att ha båda två gör att en alltid är förberedd för alla sorters sminkningar – och den sistnämnda doftar även underbart av choklad. Mums!
Oh Lola! från Marc Jacobs är doften jag bär dagligen. Toppnoterna är hallon, jordgubbe och päron som sakta övergår i hjärtnoterna som består av cyklamen, pion och magnolia. Basnoterna som allt landar i är en klar fullträff enligt mig: en tydlig vaniljdoft med inslag av tonkaböna och sandelträ. Väldigt blommigt och sött, men ändå med ett visst djup!

the makeup tag paletter

the makeup tag parfym

 

Nämn tre favoriter i budgetklassen!
Borstar från Real Techniques, paletter från Chi Chi Cosmetics och läppstift från IsaDora. Fullpoängare alla tre!

the makeup tag budget 2

 

Om du bara fick använda tre sminkprodukter i resten av ditt liv, vilka skulle du då välja?
Två av dem har redan nämnts i inlägget: Hard Candy Glamoflauge Heavy Duty Concealer eftersom att den täcker ALLT och är otroligt dryg (utblandad i lite fuktkräm skulle den nog fungera som foundation) och Lash Out Butterfly Mascara från L’Oréal som separerar, böjer och ger volym åt fransarna. Make-Up Studios läppstift i nyansen 61 är fantastiskt fin och passar till alla tillfällen.

the makeup tag budget

4 reaktioner på ”The Makeup Tag

  1. Jag tycker inte alls om isadoras face sculpture… Tycker kvalitén är så dålig… Den är så svår att få jämn och fin. Tycker nästan att jag ser smutsig ut när jag använt den 🙁 haha kanske dock beror på att jag bara använder contour-produkter från Anastasia som är av lite bättre kvalle 😛
    Kram på dig

    1. Vad tråkigt! Hur applicerar du skuggorna, och vilka borstar använder du? Jag hade lite problem med det innan, men sen jag började med att applicera den varma nyansen först, och sen den kalla (istället för tvärtom) har det blivit mycket snyggare 🙂 Borstarna jag använder är från Real Techniques: Multi Task Brush för solpuder och Duo-Fiber Contour Brush för skuggningen och de applicerar pudret jämnt och fint!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.