Recension: Kiko Natural Sponge

kiko natural sponge

Kiko Natural Sponge är en typisk konjakssvamp som ska ha en renande verkan och effektivisera rengöringsrutinen med hjälp av naturliga fiber från den japanska konjaksplantan. Svampen exfolierar skonsamt huden, minskar mängden överflödig olja och hängs efter användning smidigt upp i det fastsydda snöret.

Jag fick rengöringssvampen i mitt lilla kit från Daisy Beauty och när jag hade laddat upp en bild på den här efterfrågades det genast en recension från er. Nu har jag testat den under ett par veckor och kan äntligen säga vad jag tycker!

Natural Sponge är skön att använda, och jag tycker om att alternera mellan den och min ansiktsborste från The Body Shop. Rengöringen blir mycket grundligare och just eftersom att huden exfolieras väldigt milt får hyn en fin, naturlig lyster och pormaskar och blemmor minskar i intensitet vid kontinuerlig användning. Däremot är jag osäker på vad som är den egentliga orsaken till att min rengöring är noggrannare – är det tack vare svampens egenskaper, eller att jag tycker att det är roligare att tvätta ansiktet med prylar istället för fingrarna? Jag hoppas att ni förstår hur jag tänker när jag skriver så: har jag en borste, svamp, eller annan pryl när jag rengör min hy blir jag automatiskt noggrannare eftersom att det finns en tanke i rutinen jämfört med när jag bara sköljer ansiktet och snabbt löddrar upp en face wash i händerna.

 

Oavsett anledning blir mitt ansikte renare än när jag inte använder svampen, och med tanke på det låga priset på €5,90 struntar jag faktiskt i om svampen faktiskt gör någonting eller bara fungerar som motivation. Jag kommer att fortsätta använda den (och min ansiktsborste) och skulle absolut kunna köpa en ny när den här är uttjänt!

 

Använder ni någon svamp, borste eller annan pryl när ni rengör era ansikten?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.