Recension: IsaDora Nude Cushion Foundation

isadora nude cushion foundation

I höst är asiatisk skönhet hetare än någonsin och budgetmärket IsaDora hakar på trenden med s.k. cushion foundations – en svamp fylld med flytande foundation som appliceras direkt ur dosan. Perfekt för resor eller touch-ups under dagen! Det bästa av allt? Påfyllningsmetoden är genomtänkt, enkel och ekonomisk.

IsaDora Nude Cushion Foundation finns i sex nyanser (samma färgschema som Nude Sensation Fluid Foundation) och kostar 249 kr/15 g. Det fina med produkten är dock att en inte behöver köpa en helt ny dosa när den första tar slut, utan kan fylla på en halv flaska av den vanliga Nude Sensation Fluid Foundation, som kostar 169 kr/30 ml. Det är nämligen samma formula, men i annat utförande!

Basen appliceras på huden med hjälp av den medföljande applikatorn – ju hårdare du pressar applikatorn mot svampen, desto mer täckning ger produkten. Svep rondellen över ansiktet och fixera vid behov med puder. Jag gillar finishen och täckningen men absolut inte färgen. Jag bär nyansen 10 Nude Porcelain, men den är verkligen inte ljus och långt ifrån porslinstonad. Tvärt om gör den mig gul som en oompa-loompier, utan att överdriva. Pudret jag applicerar minskar effekten av ett morotsorange nylle något, men det är fortarande inte en bas jag skulle kunna gå utanför dörren med.

isadora nude cushion foundation före efter kopia

Alltså; Nude Cushion Foundations funktion är bra, men inte nyansen.
Täckningen är fin och byggbar, finishen lagom full av lyster och det går utmärkt att applicera mer efter några timmar – ovanpå puder och allt. Men jag klarar inte av den orangea färgen. Och det är inte så att den oxiderar på min hud, då den är gul redan från början när jag fångar upp produkten på applikatorn.

Så himla synd på en så i övrigt bra produkt! Jag tycker dessutom att det är lite konstigt att jag får det här missfärgade resultatet, eftersom att färgen är helt okej när jag applicerar Nude Sensation Fluid Foundation i samma nyans. Dessa två ska ju vara precis samma produkt! Mycket märkligt, och mycket tråkigt, för som det ser ut nu så går jag hellre osminkad än bär Nude Cushion Foundation.

 

Har du provat IsaDoras nya foundation? Vad tycker du?

2 reaktioner på ”Recension: IsaDora Nude Cushion Foundation

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.