Den rosa månaden

rosa-månad-1

Ingen kan väl ha missat att oktober är den rosa månaden? Månaden används för att uppmärksamma bröstcancer och samla in pengar för att bekämpa sjukdomen som varje dag drabbar 20 kvinnor i Sverige – det innebär att minst var nionde kvinna någon gång kommer att drabbas, och många fler än så beröras.  Under hela oktober månad går det att köpa årets unika Rosa Band, som i år är designat av en arkitekttrio vid namn Claesson Koivisto Rune, för 30 kronor hos ICA, Lindex, Apoteket och XL-bygg. Läs mer på www.cancerfonden.se/rosabandet.

Jag känner flera stycken som drabbats av bröstcancer, flera som legat i riskzonen och därför behövt genomgå operationer för att inte insjukna – min älskade, fina farmor är en av dem – och mångfaldigt fler som känner någon som drabbats. Jag är säker på att du också gör det, och därför vill jag uppmärksamma den rosa färgen som kommer att pryda så många kappor, kavajer och jackor i höst: tillsammans kan vi vinna kampen mot cancern. 

rosa-månad-2

Maybelline Pumped Up Colossal Mascara

En ganska torr volymmascara med stor borste och dramatisk effekt som separerar och svärtar fransarna samtidigt som den tillför volym utan att klumpa.

The Body Shop Vitamin E Face Mist

Spraya under smink för att tillföra fukt till hyn, eller över makeupen för att fixera och ta bort den pudriga känslan. Med en fräsch doft av rosor är den här sprayen en perfekt pick-me-up på morgonen!

L’Oréal Infallible Le Gloss

De här glossen finns i en rad rosa nyanser och är alla supervackra med varsin unik doft. Nyansen på bilden heter 305 Miami Vice, resten kan ni se här.

rosa-månad-3

Technic False Eyelashes

De är kanske inte särskilt naturliga, men de är rosa och riktigt glammiga! De här silver- och rosafärgade lösögonfransarna skulle passa fantastiskt bra i en dramatisk dragmakeup eller till halloween i en snygg partylook. Jag älskar galna fransar!

Nyx Butter Gloss

Finns det någon som missat dessa världskända läppglans? De har en söt design och en ännu sötare doft av kaksmet, finns i hur många nyanser som helst (den på bilden heter Vanilla Cream Pie) och kostar inte många slantar.

Essie nagellack – Rosa Bandet Edition

Köper du under oktober månad något av Essies Rosa Bandet-lack (Romper Room; Fiji; Ballet Slippers; Muchi, Muchi; Spaghetti Strap; Mademoiselle; Sugar Daddy; Pink Diamond; Status Symbol; Funny Face; Bachelorette Bash) går 10 kr direkt till Cancerfondens bröstcancerforskning, och du får dessutom ett litet minilack à la Rosa Bandet i nyansen Watermelon. Gå nu ut och köp det där rosa lacket du fingrat på ett tag! Hashtagen på sociala medier är #enrosahandling.

rosa-månad-4

Physician’s Formula Happy Booster Blush

Hur glad blir en inte av att se det här fina rouget med multikolorerade hjärtan? Dosan är även den rosa, fin och tung för att vara en budgetprodukt. Ger inte så mycket färg åt gången, vilket gör den till en fin vardagsnyans.

IsaDora Eyeshadow Quartet

Den rosa kvartetten 69 Savannah Sunset bjuder på färger i korallrosa toner, visst är den fin? För sitt låga pris är skuggorna faktiskt väldigt pigmenterade och lätta att arbeta med.

 

Vill du stötta Rosa Bandet?

Flera märken, inklusive GarnierVenus och Apoteket skänker en del av sina försäljningsintäkter i oktober. Passa på att göra era skönhetsinköp just den här månaden – de kan rädda liv. Hela listan med produkter som stöttar Cancerfonden hittar ni här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.