Mina tre bästa skönhetstips

skönhetstips-1

1. Återfukta – inifrån och ut

Det första jag gör när jag klivit upp ur sängen på morgonen och det sista jag gör innan jag lägger mig på kvällen är att dricka två stora glas med kallt vatten. Våra kroppar behöver vatten för att må bra, och dricker vi tillräckligt syns det också på oss. Huden blir klarare och mer upplumpad, vilket leder till att du kommer att behöver använda mycket mindre smink för att få till en snygg hy. Win win!
Men även om vattendrickande är bra, gör det inte allt. Gör det till en rutin att använda både dag- och nattkräm, och att applicera ett tjockt, fett läppbalsam under kvällen innan du somnar. Då kan ingredienserna verka och ge fukt utan att strykas bort när du ex. äter.
Mason jar – Köpt i en fyndbutik i Cairns, Australien // Natralus Natural Paw Paw Ointment – Köpt i en kosmetikbutik i Cairns, Australien

skönhetstips-2

2. Multitasking

Det jag älskar med smink är att det inte finns några regler. Eller jo, det finns det, men samtliga är till för att brytas. När du sitter hemma vid ditt sminkbord, framför din spegel, finns det ingen som ser dig och kan säga “så där får du inte göra” eller “det där är fel. Så testa! Använd en eyeliner som läppenna eller ett läppstift som flytande ögonskugga.
Borstar är också extremt mångsidiga – ögonborsten på bilden avskyr jag exempelvis att använda för att sudda ut skuggor; den sticks och ger inte alls ett jämnt resultat. Men den är perfekt för att lägga highlighter på kindben och näsa!
Lasting Drama Gel 24h Automatic Gel Pencil – Maybelline // Matte Me Lip Cream Petal – Sleek // Shadow Blender Brush – IsaDora

skönhetstips-3

3. Våga experimentera med färg, finish och textur

Än en gång; det finns. Inga. Regler. Kring smink. Lova mig att du aldrig är rädd för varken färg, glitter eller olika appliceringstekniker utan att du istället leker med de produkter du har (även om det är 10 eller 100 stycken). Låt kreativiteten flöda och skapa nya kreationer så ofta du vill och har tid. Det gör inget om det blir fult: du måste inte visa någon annan färgkladdet, och det går lätt att tvätta bort kreationen.
Det är det som är så underbart med makeup – det är ett tillfälligt konstverk som kan skapa otroligt dramatiska effekter och föreställningar, men ändå är så skört att det kan torkas av på bara några sekunder.
Glamorous Pretty Eye Shadow Palette – Chi Chi Cosmetics // Eyeshadow Moondust Bright Sky – Make-Up Studio // Limited Edition Color Tattoo Turquoise Forever – Maybelline // Micronised Eye Shadow Thuj – Emité Makeup // Microshadow (övre raden, fr v t h) Kakaw, Beetle, Ink, Pearl Mystic; Marble Eyeshadow (fr v t h) Amarillo, Volcano; Microshadow Muffin – Make Up Store

De produkter jag inte länkat verkar tyvärr inte finnas att få tag på längre/är svåra att få tag på i Sverige.

 

Vilka är era bästa skönhetstips?

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.