Fredagslyx

Ni glömmer väl inte att ta hand om er, och varva ner då och då? Jag vet att det kan vara stressigt med jobb eller skola – kanske båda två? – kombinerat med ett socialt liv och hälsa, och det är så otroligt viktigt att låta en koppla av regelbundet. Jag har mina timmar när jag sitter framför spegeln och leker med färg, form och karaktärer men tycker också om att pyssla om mig lite extra utan att det kanske syns lika mycket som en färggrann sminkning gör. Den här rutinen är perfekt en fredagskväll som ikväll!

Hur ser din lyxrutin för helgen ut? Dela med dig i kommentarsfältet!

 

fredagslyx-1

Måla naglarna

Att måla naglarna i en vacker färg kan kanske verka ganska obetydligt, men det petiga pysslandet i sig är nästintill terapeutiskt och det gör åtminstone mig mycket gladare när jag ser ner på mina fingrar och möts av en fin färg. Speciellt i höstmörkret kan det vara extra glatt med ett snyggt lack som lyser upp tillvaron!
På mina naglar just nu bär jag ett lack ur Essies Cashmere Matte-kollektion – det duokroma, rosa lacket Just Stitched som skiftar i blått. För att öka hållbarheten och göra den redan matta finishen glansig har jag toppat med lacket Gel Setter från samma märke.

 

fredagslyx-3

Lägg ansiktsmasker

Ansiktsmasker rengör, exfolierar och lugnar huden samtidigt som den ger dig tillfälle att bara sitta ner och koppla av i en kvart. För att rengöra mina porer på djupet tycker jag om att använda Deep Down Detox från Formula 10.0.6, och efter den brukar jag applicera Aloe Protective Restoring Mask från The Body Shop för att lugna och mjukgöra.

 

fredagslyx-2

Exfoliera

Efter att maskerna är avsköljda och jag applicerat mitt serum, stryker jag på ett lager av den exfolierande masken Wake Wonderful Night-Time Facial från REN Skincare. Den arbetar med syror och gör att en vaknar upp med en klar och slät hy. Tänk bara på att applicera SPF nästa dag då huden är så gott som helt oskyddad!

 

fredagslyx-4

Glöm inte kroppen!

Med allt fokus på naglar och ansikte kan det vara svårt att glömma bort kroppen, trots att det är extra viktigt nu i höst när huden lätt torkar ihop på grund av temperaturväxlingar och varma duschar. Jag har förälskat mig helt i Japanese Camellia Cream från The Body Shops serie Spa of The World då den är mjukgörande och återfuktande som ett tjockt body butter, men sjunker in nästan lika fort som en lotion. Kärlek i en liten stor burk! ♥

4 reaktioner på ”Fredagslyx

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.