Allt det ni ser, är inte allt som sker

Hej, vänner. Det här är inget skönhetsinlägg, men jag skulle vilja att ni läser vidare ändå, för jag ska ta upp något som är otroligt viktigt i dagens mediasamhälle. Jag kan såklart inte tvinga er att läsa, men jag tycker att det är bra om ni gör det.

I fredags kom Sanna hem hit och hängde med mig och Cajsa, som sov över hos mig från torsdag till lördag. Vi började kvällen i L’Oréals VIP-avdelning på det gigantiska festeventet #OOOAW, men tröttnade rätt snabbt och åkte istället hem till mig för att dricka vin och bara prata. Sanna har lagt upp lite fler bilder om ni är intresserade. Vi har faktiskt inte alls känt varandra särskilt länge – Sanna har jag träffat tre gånger, Cajsa två – så det kändes behövligt att bara sitta ner och dela med oss av åsikter och erfarenheter. Vi försökte dessutom spela in en blindfolded makeup challenge, men kamerabatteriet tog slut så det är tyvärr inget som kommer att laddas upp.

loreal-vip

Hur som helst, vi började självklart att prata om bloggar och hur ni läsare ser på oss bloggare, och på våra liv. Att det verkar glamouröst att bli bjuden på event, få hem en massa gratis produkter i form av pressutskick, att få betalt för att skriva om sitt största intresse. Sanna berättade att hon haft läsare som beskrivit hennes liv som ”perfekt”. Perfekt.

Dessa människor har alltså bedömt hennes, och säkert mitt och alla andra bloggares också, livskvalitet baserat på vad hon valt att lyfta fram i bloggen, och det tycker jag är så otroligt skevt. Genom en livsstilsblogg ser läsarna kanske en tiondel av bloggarens liv, och ännu mindre i en renodlad skönhetsblogg, som denna, där jag knappt delar med mig av något personligt överhuvudtaget.

Ja, ni får se de fantastiska event som företag anordnar och bjuder med mig på. Ja, ni får se de ovärderliga resorna jag gör med Daisy Beauty. Ja, ni får se väldigt många pressutskick varje vecka, produkter som företag och PR-byråer skickar till mig för att de ser ett värde i mina foton och texter.

Men allt det ni ser, är inte allt som sker.

ingen-makeup

Ni ser inte alla fördomar och spydigheter som jag möts av när jag berättar för människor att jag bloggar. Ni ser inte hur mycket tid som tas av min fritid för att min blogg ska kunna hålla en viss nivå. Ni ser inte hur svårt jag har för att komma nära människor. Ni ser inte hur jag satt själv igår, på Halloween, och tittade på serier även om jag mycket hellre hade velat vara på de där festerna jag inte var bjuden till. Ni ser inte de nätter då jag mår som sämst och undrar vad det finns för mening med allt. Ni ser inte allt.

 

Och jag klandrar er inte för det. Det är ju jag som väljer vad jag skriver om och lyfter fram i min blogg. Det är jag som bara ger er de ljusa, krispiga, generösa intrycken – och jag ber om ursäkt för det. Men jag ber er också om att i framtiden ta det ni läser i bloggar eller ser i Instagramflöden med en nypa salt. Det är inte naturligt att ha ett ”perfekt” liv. Ingen har det; inte jag, inte Sanna, inte någon alls. Kom ihåg det, vänner. ♥

 

Ha en fin vecka. Imorgon kommer det upp ett vanligt skönhetsinlägg igen!

9 reaktioner på ”Allt det ni ser, är inte allt som sker

 1. fantastiskt bra inlägg CK! Det är så sant, så sant. Och framför allt vad en möts av när en berättar att en bloggar. Bloggen som har gett mig så extremt mycket, framför allt ett fantastiskt roligt jobb!

  Jag får ont i hjärtat när du skriver om festerna. Känner igen mig så mycket. Men som jag alltid har sagt; efter gymnasiet blir allt så hiiiiiiiimla mycket bättre, så håll ut ❤️

 2. Men åh. Allt det här positiva du får ut av bloggandet har du jobbat stenhårt för att nå fram till. Det är inget du fått gratis, och även om man kunde önska att man själv fick vara med om allt du får så måste man ju förstå att du FÖRTJÄNAT det. Du har en av dom absolut bästa skönhetsbloggarna och du lägger ner så mycket tid och energi på det här att det bara är att läsa och vara tacksam. Hoppas att du en dag får må så bra det bara går att må, och att du aldrig mer behöver sitta ensam hemma en kväll om du inte valt det själv. Var stark vännen ❤️

 3. Åh vad bra att bli påmind om det här ibland, så sant! Din blogg har en så bra kvalite och du förtjänar verkligen de saker du fått på grund av den. Hoppas det går bra för dig på bloggen och i livet utanför!

 4. Hade du bott i Göteborg hade du fått följa med mig på hallofest. Eller ja, halloutgång blev det för jag var inte heller bjuden på några fester. Tycker att du har en jättefin blogg och det är bra att du tar upp det här ämnet för det är sjukt svårt att glömma bort när man sitter o scrollar på tex instagram att personerna som verkar ha det perfekta livet möter motgångar och svårigheter också, bara det att dom bilderna kanske inte läggs upp..!

  Jag har också bautasvårt för att komma nära männsikor, är lite äldre än dig (24) och går inte i skolan, är yngst på mitt jobb och undrar – vart fasen hittar man vänner? Och när jag väl träffar någon är jag så reserverad i början att jag nog mest framstår som dryg. (Vilket jag inte är, är bara rädd för hur männsikor ska reagera om jag är mig själv 🙁 )

  Kram till dig!

  1. Men åh, fina fina du! Blir först glad och sedan ledsen när jag läser din kommentar, och jag hoppas av hela mitt hjärta att du också får hitta rätt någon dag. Kram.

   Ps! Ska fan dra ner till Göteborg på nästa Halloween haha, det verkar fett.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.