Q&A #4

Dags att svara på lite frågor igen! Är det något du inte fått svar på, men funderar på, är det bara att ställa frågan i kommentarsfältet – det går lika bra med personliga frågor som sådana om skönhet. ♥

Vill du läsa tidigare delar? Du hittar dem här: #1, #2, #3.

 

Varför bytte du bloggnamn?
   För er nya läsare kan det vara smart att förtydliga att jag tidigare bloggade på sidan www.rmck.for.meDet berodde faktiskt på en rad olika anledningar – jag ville ta mitt bloggande till en ny nivå och ha egen domän, jag hade tröttnat på hur For.me hanterade en del saker (exempelvis kvaliteten på bilder som laddades upp) och jag insåg till slut att RMCK inte är ett namn som en kommer ihåg. Åtminstone inte om en inte vet vad det står för – och hur många gjorde det? Bex Beauty låter bättre, förklarar vad min blogg handlar om och har tydligare koppling till mig, Rebecka. Branding is key!

 

Varifrån får du inspiration till dina sminkningar?
   Oftast är det faktiskt en produkt som får igång mig! Ett kick-ass läppstift, en ny highlighter eller en underbart vacker ögonskuggspalett kan få mig att vilja sitta framför spegeln i timtal. Däremot slutar mina sminkningar sällan såsom jag planerat dem; jag drar gärna iväg och det som skulle bli en lätt eyeliner med gröna detaljer kan enkelt bli en djupt röd sotning.
För att få ytterligare inspiration använder jag Pinterest och “pinnar” bilder på vackra sminkningar och produkter som inspirerar mig. In och följ, vetja! Där hittar ni också tatueringar, snygga män i skägg och ljus inredning (och, ja, en anslagstavla med  b a r a  Monster’s, Inc.-nörderier). @rebeckacm

pinterest

 

Hur blev du intresserad av smink, och vad får dig att fortsätta när det inte blir som du tänkt?
   Som jag skrev i föregående svar, blir det sällan som jag tänkt när jag sminkar mig. Men det gör inget, för det är ju bara makeup – och makeup går att tvätta bort. Jag tycker att det är fantastiskt att en kan skapa ett helt nytt utseende med hjälp av lite puder och krämer, ett utseende som på bara någon minut kan sköljas av; och det är lite det som lockar mig. Jag älskar vad makeup kan göra för en människa! Det kan vara en kreativ utväg i svåra tider, det kan ge en självförtroende och kraftfullhet, det kan påverka vilken uppfattning en vill att andra ska få av en. Är inte det fantastiskt?

Jag blev intresserad av smink i nian tror jag, när jag äntligen tog mod till mig och vågade utforska vem jag var. Då var jag inte lilla blonda, duktiga, smarta Rebecka. Eller, jo, det var jag, men jag ville vara något mer. Jag färgade håret lila, sotade ögonen allt oftare och prydde mina kläder med nitar.
Min rockerperiod höll i sig över sommaren, tills jag färgade håret blått (men i övrigt hade en ganska neutral stil) och började gymnasiet. Ytterligare någon månad senare hade jag landat och hittat mig själv, avfärgat håret och i samma veva funnit makeup som en väg för mitt kreativa utlopp och fascination av att kunna förändra hela sin uppenbarelse genom lite form och färg. Makeup är litegrann som teater, en annan passion som jag håller varmt om hjärtat. ♥

 

När blev ni intresserade av skönhet och makeup? Vad är er story?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.