Baking makeup – Photoshop på riktigt!?

baking-makeup-4

En av de största trendnyheterna inom makeupvärlden just nu är egentligen ingen nyhet; utan har använts av drag queens över hela världen i decennier. Vad jag talar om? Baking makeup, såklart!

Det kan också kallas för cooking makeup och går ut på att en låter tjocka lager av puder vila, eller baka, på huden innan en borstar av dem. Resultatet blir ett strålande, felfritt resultat och jag är helt uppriktig när jag säger att det på riktigt ser ut som att en använt Photoshop i verkligheten när en bakat sin makeup. Jag kan knappt sluta stirra i spegeln!

Baking makeup kan dock se lite knasigt och kanske till och med svårt ut, så därför har jag fixat ihop en liten tutorial åt er. Tekniken tar lite längre tid än vanligt, men det är så värt det! Jag brukar äta frukost, fota produktbilder eller lägga min ögonmakeup medan pudret bakas. 🙂

 

baking-makeup-1

 

  1. Applicera en krämconcealer som är något ljusare än din hudton i en triangulär form under ögonen. Det kan vara värt att ta lite extra än vad du brukar, för att få perfekt täckning. På bilden använder jag Maybelline Fit Me Concealer i nyansen 15. Under den har jag lagt Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup i färgen 2N1.
  2. Lägg ett tjockt lager av transparent puder där du vill ljusa upp ansiktet – under ögonen (och upp över kindbenen), hakan, amorbågen, näsryggen och pannan. Jag tycker att det är lättast att få ett koncentrerat resultat när jag använder en makeupsvamp till applicering. Min kommer från Kiko, och pudret jag använder är från Oriflame men har utgått. Istället kan jag rekommendera Smashbox Halo Hydrating Perfecting Powder eller Nyx HD Studio Photogenic Powder!
  3. Låt pudret sitta på huden i åtminstone 15 minuter. Jag passade på att fixa mina ögonbryn och fota lite under tiden!

 

baking-makeup-2

 

4. Borsta bort det överflödiga pudret med en fluffig borste genom att använda cirkulerande rörelser inifrån och ut. Den här gången har jag använt den täta, mjuka borsten Face Sculptor Blush Brush från IsaDora.

5. Klart! När pudret är bortborstat har du ett underbart, nästintill airbrushat resultat som riktigt glöder. På den sista bilden har jag även lagt lite shading och rouge för att framhäva effekten ytterligare. Tycker du att det känns torrt eller lite stramt, kan du spraya ett ansiktsvatten över sminket för att ta bort lite av den pudriga känslan. Urban Decays All Nighter, som jag brukar använda, gör dessutom att sminket håller bättre i ur och skur.

Inte nog med att du får en otroligt vacker lyster och highlight i ansiktet som ser naturligt ut då den är helmatt, gör det finmalda pudret att huden ser så gott som photoshopad ut – linjer är blurrade, huden porfri och hudtonen jämn. Den effekten går såklart också att stärka genom kvalitetsprimers och bra återfuktning under sminket.

 

Brukar du baka ditt smink?

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.