Maybelline Baby Lips Balm & Blush

baby-lips-balm-and-blush-1

Maybelline Baby Lips Balm & Blush är en serie mjuka, färgade balsam som fungerar lika bra på läpparna som kinderna. De söta små burkarna finns i butik nu och kostar 69 kronor/styck.

Jag är ett fan av krämrouge, då jag tycker att de ger både mer naturlig och mer hållbar färg på kinderna, och dessutom gör att en kan undvika alldeles för många lager puder på huden. Dessvärre har jag inte särskilt många krämrouge, då jag på min studentbudget haft riktigt svårt att hitta bra produkter som inte blir ojämna eller förstör min bas utan att totalt ruinera mig. De produkter som jag har testat, exempelvis ELFs Studio Cream Blush, har varit en besvikelse och har nästan fått mig att ge upp hoppet om att hitta bra krämrouger i budgetklassen.

Därför var det med blandade känslor som jag slet upp pressutskicket med Maybelline Baby Lips Balm & Blush – jag kände glädje, för att jag får chansen att prova nya krämrouge, men också skepsis på grund av mina tidigare erfarenheter av liknande produkter.

 

baby-lips-balm-and-blush-2

 

Maybelline Baby Lips Balm & Blush är rundade, färgade balsam som kommer i små burkar med stadiga handtag. Förpackningsdesignen är söt, men jag kan inte låta bli att tycka att den ändå är lite halvful med de breda topparna, även om de är praktiska. Trots numreringen av nyanserna (vart är fyran, liksom?) verkar det bara finnas dessa fem på marknaden, åtminstone här i Sverige. Det kanske finns fler utomlands, exempelvis i USA? Norden, eller Europa, brukar ju tyvärr vara lite efter i produktlanseringarna.

Formulan är mjuk och bekväm på både hud och läppar, och färgmättnaden går att bygga upp. Eftersom att färgerna är så krämiga, är de lätta att blanda ut med både borste, svamp och fingrar.

 

baby-lips-balm-and-blush-3

 

Fr v t h: 01 Innocent Peach02 Flirty Pink03 Juicy Rose05 Booming Ruby06 Shimmering Bronze

 

Jag tycker att nyansnamnen beskriver de olika tonerna bra – 01, 05 och 06 är de varmare färgerna medan 02 och 03 är något kallare.
   Alla färger har en krämig finish med mycket lyster, och den sistnämnda nyansen 06 innehåller även små glitterpartiklar. Det är också den nyansen jag gillar minst av alla fem; dels för att den är svårast att få jämn på grund av glitterkornen, men också för att jag inte kan se mig själv använda en så varm, men ändå ljus, nyans på min hud. Den är för orange för att passa mig, om du förstår? Däremot tror jag att den kan fungera superbra som en glammig lystergivare för dig med en djupare hudton!

 

Mina misstankar om att Maybelline Baby Lips Balm & Blush skulle bli ännu en miss bland budgetklassens krämrouge var alltså obefogade, och det här är definitivt en produkt som jag kommer att använda ofta – både till vardags och till fest – och även rekommenderar till dig. Att de dessutom inte kostar mer än ynka 69 kronor, gör det till en ännu bättre deal.

 

Brukar du använda kräm- eller puderrouge?

2 reaktioner på ”Maybelline Baby Lips Balm & Blush

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.