Årsresumé 2015

Förra året var verkligen 365 dagar som gick med raketfart; jag har hunnit med så mycket, men ändå känns det som att 2015 tog slut fortare än något annat år. Jag har utvecklats både som person och som bloggare, och det här var  året som satte fart på bloggen i både kvalitet och storlek. 2016 ska däremot bli ännu bättre, inte sant?

årsresumé-1

När året började hade jag precis tagit kontakt med PR-företag och fått hem mina första pressutskick. Jag var övertygad om att det här skulle bli bloggens år, och det blev det ju verkligen! Jag gjorde en liten minnesburk, som jag var otroligt taggad på att fylla med underbara minnen. Intresset dog tyvärr ut relativt fort, och det är så många minnen som inte blivit nedskrivna och stoppade i den där glasburken.

Min bästa look från januari är faktiskt en jag håller kär rent generellt – den är inspirerad av 60-talet och faktiskt riktigt bra; särskilt om en jämför med hur tekniskt dåliga de andra lookerna runt samma tid är …

årsresumé-2

I februari gav jag tips på söta Alla Hjärtans Dag-sminkningar fast jag själv var 105 % singel, jag gick på mitt första bloggevent någonsin (The Body Shop!) och träffade bland andra Martina och Ida.

Den gröna looken är inget jag är stolt över; jag tog med den för att kunna jämföra mina skills med dagsläget. Ser ni den hårda kanten på ögonskuggan? Bristen på nyanser? De ojämna läpparna? Jag tycker själv att jag utvecklats något oerhört på dessa 12 månader, och det är kul och inspirerande att se 🙂

årsresumé-3

I mars var det mer varierade sminkningar, bland annat en inspirerad av Taylor Swift, och en med bruna läppar. Detaljer var däremot inte min grej riktigt än, så slutresultatet blev kanske inte riktigt så bra som jag hade föreställt mig.

Jag fyllde år och blev äntligen, äntligen myndig. Jag kunde känna doften av ett körkort och var överlycklig över att kunna handla online själv, med mitt eget bankkort.

Det var också i mars som jag började skriva mer och mer om pressutskick, sponsrade inlägg och marknadsföring på bloggar – något som numera är något av en hjärtefråga för mig. Det gav positiv respons, jag blev än mer intresserad, och nu är sponsrade inlägg på skönhetsbloggar vad mitt gymnasiearbete handlar om.

årsresumé-4

I början av april var jag bara några millimeter från att gå in i väggen, vilket ledde till att jag efter min födelsedag stängde ner alla mina sociala medier och gick offline i en vecka. Det räddade mitt välmående, och jag är så glad över att jag gjorde det.

Förutom det tog jag vackra och våriga produktbilder som jag är fortfarande är nöjd med, och jag tog några bilder på mig själv som jag blev så fantastiskt nöjd med. Den bilden ni ser här i mitten hade jag som profilbild överallt, jag ville ha den som header, jag ville se ut så jämt. Så här i efterhand tycker jag mest att jag ser ut som en plastdocka eller hubot; tom eller omänsklig, liksom.

Daisy Beauty Cruise 2015 avgick mot Helsingfors och underbara Kicki fångade upp mig för att vara en del av DB-gänget, något jag är fruktansvärt tacksam över. Daisy Beauty har skapat många fina minnen för mig i år! Jag och Ida delade hytt på Finlandsbåten och bondade rätt bra, vilket är ytterligare en person jag är tacksam över att ha fått komma nära. ♥

årsresumé-5

I maj tog jag så det där jäkla körkortet, och familjen firade med ett vackert vin jag vann på Daisy Beauty-kryssningen. Jag längtade något oerhört till semester, sommarlov och återhämtning vilket syntes i mina sminkningar: enkelhet, fokus på fina baser och lekfulla färgkombinationer.

årsresumé-6

I juni bloggade jag inte alls mycket, och det jag faktiskt publicerade var inte särskilt intressant. Bristen på inspiration berodde bland annat på att årsdagen för dagen då jag förlorade en vän i cancer infann sig, vilket drog väldigt mycket energi.

Som sagt var det inte mycket intressant som hände under juli månad, förutom möjligtvis den här sminkningen, vars koncept med en rad kontrasterande färger var kul.

årsresumé-7

Jag var på resande fot tillsammans med min familj under hela juli månadvi började i Los Angeles, där jag shoppade smink och en del kläder för alldeles för mycket pengar; sedan åkte vi vidare till Auckland, Nya Zeeland, där vi stannade ett par nätter. Förutom god mat och några shoppingupplevelser, bjöd staden på en av de finaste skylines jag sett.

Efter NZ drog vi till Cairns, Australien, och hittade på en massa kul saker. Exempelvis klappade jag både koalor och kängurur, vi sov under öppen stjärnhimmel mitt i outbacken och jag kände mig genuint lycklig när jag låg i solskenet på en gräsmatta och lyssnade musik. Jag kände inte av några bekymmer och jag mådde bättre än någonsin just precis då.

Tanken var att lansera Bex Beauty i augusti, när jag skulle vara hemma från jorden runt-resan, men jag kunde inte hålla mig utan satt och pillade i ordning allting på andra sidan jorden. Den 27 juli klockan 10:00 var min nya blogg officiellt öppnad.

årsresumé-8

I augusti var jag hemma igen, och med den nya bloggen kom ny inspiration. Jag körde allt från klassiska till färgglada looker och jag blev överväldigad av materiell lycka när IsaDoras höstkollektion kom i brevlådan. Bara någon vecka efter att jag kommit hem från Australien var det dags att hänga på Daisy Beauty igen för att åka till Palma (och däremellan hann jag med en roadtrip till Göteborg med två vänner!). Det var en underbar resa trots att mitt bagage slarvades bort, och jag blev vän med så många fina människor som Aida, Camilla, Jasmine och Emilie.

Jag började tredje ring och gick helt utan bassmink första dagen. Resten av månaden bjöd på både experiment med eyeliners och mer neutrala looker, men jag hade fortfarande inte riktigt fixat det där med detaljerna.

årsresumé-9

I september gick jag på årets bästa event, som anordnades av IsaDora, och träffade inte bara Therése Lindgren utan även finaste bloggsystrarna Cajsa och Sanna, som senare kom för att hälsa på mig. ♥
Mina makeuper började bli bättre; jag publicerade årets första sfx-look, en otroligt fin vardagsmakeup och en kreativ mun.

årsresumé-10

Oktober kom, och jag gjorde ytterligare en sminkning som jag kände mig sådär överdrivet snygg i. Min älskade nattkräm (den är väl värd att nämnas igen) tog slut och jag grät blod över att den inte finns att få tag på utanför Oceanien. Två andra looker från oktober som ni uppskattade mycket var en helgul, och så årets halloweenlook!

årsresumé-11

I november publicerade jag fler sminkningar än någonsin förut, och de allra flesta var svinbra. Helvete, vad snygg jag var i november månad. På de här bilderna går det verkligen att se skillnaden i teknik och kreativitet jämfört med exempelvis februari …! Jag praoade på Kicks vilket var kul, men otroligt slitigt.

Dagen efter halloween skrev jag ett väldigt öppet inlägg om hur lite en delar med sig i bloggen, hur ensam jag känner mig då och då och att allt det du ser i bloggen inte är allt som sker. Svaren till det inlägget gjorde mig tårögd, ni är så fina. Bästa, bästa ni. ♥

Jag började avslöja vad som fanns i The Body Shops lyxigaste julkalender och de inläggen blev de mest lästa här på bloggen under hela året. Det blev dags för skönhetsmässan Acadermia, där Daisy Beauty hade sin egen lilla VIP-lounge.

Och så, något av det coolaste som hänt i år: jag och Saga startade upp vårt UF-företag Oh Honey! UF och lanserade hårinpackningen Honeymoon som vi själva älskar och använder regelbundet.

årsresumé-12

Ja, december. Det var inte så länge sen kanske, men vi kan ju ändå köra en snabb återblick. Jag körde igång med min julkalender som blev uppskattad, men tyvärr fyllde upp hela bloggflödet och skapade en brist på andra mer kvalitativa inlägg. En av årets snyggaste looker publicerades, och det är den jag ser på som slutresultatet av min skönhetsresa 2015. Från ojämna eyeliner, osuddade skuggor och dåliga färgval till kreativitet, teknik och snygga bilder. Jag är så stolt över vart jag har tagit mig och min passion på bara några månader.

Ett bevis på allt mitt arbete var alla era röster i Beauty Boulevard Awards 2015, som ledde till att jag vann titeln Årets produktrecensent. Har jag sagt att ni är bäst? ♥

Det sista inlägget som publicerades under året listade alla mina favoritprodukter som jag använt under året. Här ovan ser ni de basprodukter jag sträckt mig efter oftast under dessa fartfyllda, underbara, hemska, 365 dagar.

 

Hur var ert 2015?

1 reaktion på ”Årsresumé 2015

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.