Skönhetstag: Skulle du hellre …?

Dilemman är kul. Och svinjobbiga. För att du ska få lära känna mig lite bättre, och kanske inspireras till att lägga upp den här tagen på din blogg, kommer här en lista med jobbiga skönhetsscenarion! Jag taggar Ida, CajsaMalin och Cecilia att svara på följande frågor …

1. Skulle du hellre förlora alla dina mascaror, eyeliners, läppstift och läppglans än att förlora alla dina paletter och ögonskuggor?

Ja, jag tror faktiskt det. Jag behöver rensa bland de produkter som blir gamla snabbt (flytande och kräm), och har en alldeles för stor moderskärlek till mina paletter för att säga adjö till dem.

 

anastasia-self-made-3Min senaste palettförälskelse: Anastasia Beverly Hills Self-Made Palette

 

2. Skulle du hellre klippa av allt ditt hår än att aldrig få klippa det igen?

Det här var svårt, men jag måste nog svara ja även här. Mitt hår skulle nog må bra av det, och vem vet – jag kanske passar superbra i en pixie cut?

 

3. Skulle du hellre ha en korallfärg på dina kinder än en rosa?

Nej. Jag är alldeles för kall i min hudton! Rosa all the way.

 

milani baked blushesTre av Milanis Baked Blushes. Fr v t h: Min favorit; rosa Dolce Pink, neutrala Luminoso och korallfärgade Corallina

 

4. Skulle du hellre köpa smink än kläder om du hade 10 000 kronor att spendera?

Här var mitt spontana svar “JA, smink<3, vad tror du?”, men jag behöver uppdatera min garderob och har knappt plats till mer makeup. Så nej, jag skulle nog lägga pengarna på kläder istället, även om jag tycker att mode och klädesshopping är det tristaste som finns.

 

5. Skulle du hellre bära läppstift som eyeliner än eyeliner som läppstift?

Nej. Förutsatt att det var säkert att få i munnen, skulle jag hellre använda mina eyeliners som läppstift. Lite torrt, kanske, men hållbart! Läppstift på ögonlocken känns bara kladdigt. Faktum är att jag använt eyeliner på läpparna tidigare, i både svart och blått.

 

6. Skulle du hellre köpa allt ditt smink hos Sephora än hos Mac?

Definitivt. Fler märken att välja på, även om det kanske är dyrare. Jag har faktiskt inte särskilt många produkter från Mac, och särskilt inte jämfört med de som kan hittas hos Sephora!

 

7. Skulle du hellre använda endast en läppfärg för resten av livet än att ha endast en färg på din ögonskugga?

Det tog tid innan jag lyckades svara på den här frågan, men till slut måste jag säga ja. Tänk att aldrig mer kunna göra en svart sotning, eller en snygg multikolorerad look! Då vill jag hellre kunna leka runt kring ögonen och matcha allt med en färg som Gerard Cosmetics Hydra-Matte Liquid Lipstick i nyansen Serenity eller IsaDora Twist-Up Matt Lips i nyansen 63 Majestic Mauve. De passar till så gott som alla looks och alla tillfällen!

 

afterlight-1Här bär jag Gerard Cosmetic Hydra-Matte Liquid Lipstick i nyansen Serenity

8. Skulle du hellre bära sommarkläder på vintern än att bära vinterkläder på sommaren?

Aldrig i livet. Jag hatar att frysa och är så pass kallblodig att jag gärna har på mig min kappa året runt. Inomhus ser en ändå ingen skillnad på mina kläder; jag har alltid svarta jeans och en stickad tröja, eller linne och kofta.

 

9. Skulle du hellre ha mörka än färgstarka naglar året runt?

Nej, även om mina favoritlack just nu är mörka känns det mer versatilt och varierande med färger. Knallgult, kornblått, klarrött och neongrönt skiljer sig från varandra lite mer än djuplila, vinrött, plommon och svart.

 

organisera nagellack efterNågra av de färgglada nagellack jag äger. De är alla O₂-lack från Depend!

 

10. Skulle du hellre ge upp din favoritfärg till läpparna än din favoritprodukt till ögonen?

Till 100 procent. Jag släpper aldrig taget om min Tattoo Liner från Kat von D, oavsett om det kostar mig någon nyans ur IsaDoras serie Twist-Up Matt Lips.

 

11. Skulle du hellre bara kunna ha ditt hår i hästsvans än i en slarvig knut?

Ja. Jag är helt värdelös på att göra snygga, “effortless” knutar; vilket jag tror beror till stor del på att mitt hår är ganska tunt. Hästsvans ser däremot okej ut, och går att styla på fler sätt än en knut.

 

12. Skulle du hellre låta bli att någonsin måla naglarna igen än att aldrig mer bära läppglans?

Alltså, den här känns svår för att jag inte bryr mig något särskilt om någon av alternativen. Mina naturliga naglar är korta, små och mjuka och jag bär därför sällan nagellack. Samtidigt är jag inget stort fan av läppglans då glans + vind + hår = smärre färgkatastrof. Måste jag välja, skulle jag nog köra på läppglansen. Det kan ju se bra ut i bloggen, åtminstone.

 

painted-red-2Läppglans! Men här har jag faktiskt photoshoppat bort ett rött streck från kinden – jag behövde inte ens någon vind för att sabba läpparna …

13. Skulle du hellre raka av dina ögonbryn helt än att fylla i dem som med tusch varje dag?

Amen fyihelvete, vem kom på de här frågorna? Jag älskar mina bryn och skulle aldrig kunna röra dem med ett rakblad, men jag hatar nästan tuschbryn ännu mer. Är det tillåtet att 3D-tatuera brynen? Inte? Då får jag fan fylla i med tusch och färga håret mörkt. Eller nåt.

 

14. Skulle du hellre leva helt utan nagellack än utan makeup?

Självklart. Behöver du anledning, kan du läsa svar nr. 12.

 

Vilket dilemma tycker du verkar vara jobbigast?

1 reaktion på ”Skönhetstag: Skulle du hellre …?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.