Cushion foundation: L’Oréal vs IsaDora

cushion-foundation-2

En av de största trenderna inom makeup just nu kommer från Asien och stavas cushion foundation – en foundation lagrad i en mjuk kudde! Enkel att ha med sig i väskan, lätt att bättra på men framförallt nytt och spännande. Jag har jämfört två budgetvarianter av den populära cushion foundation: L’Oréals Nude Magique Cushion och IsaDoras Nude Cushion. Vilken är bäst?

Även om utsidan av förpackningarna skiljer sig åt något när det kommer till design – L’Oréal satsar på ljust och sött medan IsaDora kör på en mer stilren image – är dosorna så gott som identiska.

 

cushion-foundation-3

 

När en öppnar locket möts en av ytterligare ett plastlock, där den medföljande makeupsvampen ligger. Lyfter en på det locket, ser en den porösa svampen – eller kudden, som i cushion foundation – som är fylld av foundation. L’Oréals variant håller totalt 14,6 g, IsaDoras 15 g och båda innehåller alltså ca 50 % så mycket produkt som en klassisk flaska med foundation men är långt ifrån hälften så dyra (L’Oréals ligger på 199 kronor, IsaDoras 249 kronor) vilket gör att det i längden blir dyrare att använda sig av märkenas cushion foundation.

IsaDora har dock löst det oekonomiska problemet genom att använda samma formula i Nude Cushion som i sin Nude Sensation Super Fluid Foundation – alltså är det bara att köpa en flaska av rätt nyans och sedan hälla över svampen! En flaska räcker till två påfyllningar och kostar 169 kronor. Smart!

 

cushion-foundation-1

 

En cushion foundation appliceras på huden med hjälp av den medföljande, tunna makeupsvampen som förvaras i asken. Jag upplever L’Oréals Nude Magique Cushion som något tunnare i konsistensen, vilket gör att den är lättare att sprida ut medan IsaDoras Nude Cushion tyvärr kan bli lite ojämn. Kollar en inte noga kan en råka gå ut med en foundationfri fläck på kinden eller käklinjen!

Jag har den ljusaste nyansen i båda foundations: 01 i Nude Magique Cushion och 09 Nude Blonde i Nude Cushion. Den senare nyansen är helt ny och lanserades i förra veckan (följer ni mig på Instagram vet ni såklart redan detta, hint hint) vilket är tur då nr 10 inte alls fungerade på mig.
Minns ni min förra recension då jag såg ut som en oompa loompier? Jag var knallorange och inte alls ljus nog, men det är ändrat nu. IsaDoras nyans är fortfarande nåååågot för mörk, jag skulle behöva typ nyans 8.9, men den fungerar absolut och sålänge jag drar ner den en bit på halsen syns det ingen rand. L’Oréals passar mig perfekt då den är snäppet ljusare och dessutom mer kalltonad (utan att blir rosa!) än IsaDoras.

 

cushion-foundation-jämförelseL’Oréal Nude Magique Cushion på översta raden, IsaDora Nude Cushion på undre

 

Båda cushion foundation har ungefär samma täckningsgrad (lätt, byggbar till medium) men olika finishes. L’Oréal Nude Magique Cushion har rejält med lyster och behöver definitivt puder för att inte se glansig ut, medan IsaDora Nude Cushion har en matt finish utan att se platt eller torr ut. Ser ni att det ändå liksom är lite lyster vid mina kinder? Däremot kan även Nude Cushion behöva ett svep eller två med puderborsten för att inte kladda av sig på kläder under dagen.

Eftersom att L’Oréals version är såpass blank känner jag att en liksom missar den smarta poängen med att det är lätt att bättra på sminket med en cushion foundation. Jag måste ändå ha med mig ett puder för att inte se glansig ut – och ofta är det ju just i T-zonen, som redan tenderar att se blank ut, som en behöver bättra på.

 

Båda foundations håller, trots sin tunna formula, förvånansvärt bra under dagen även om jag gärna bättrar på efter ca sex-åtta timmar runt näsvingarna. IsaDoras försvinner något jämnare och snyggare än L’Oréals.

 

Sammanfattning:

 

Jämförspris första köp: L’Oréal (199 kr/14,6 g) vs IsaDora (249 kr/15 g)

Jämförspris påfyllning: L’Oréal (199 kr/14,6 g) vs IsaDora (169 kr/30 g)

Applicering: L’Oréal vs IsaDora

Färg: L’Oréal vs IsaDora

Finish: L’Oréal vs IsaDora

Minst behov av touch-ups under dagen: L’Oréal vs IsaDora

 

Slutbedömning: Det är ett close call att bedöma vilken cushion foundation av dessa två som är bäst, men IsaDoras är den jag sträckt mig efter mest den senaste tiden mycket tack vare finishen som inte kräver särskilt mycket puder. Är en dock blekare än vad jag är kan det vara värt att kika en extra gång på L’Oréals för att få den ljusa nyansen; är en student är det på sikt billigare att använda IsaDoras. Förstår du hur jag menar? Valet baseras helt på vad en prioriterar med sin cushion foundation.

 

Har du provat någon cushion foundation? Vad tycker du?

4 reaktioner på ”Cushion foundation: L’Oréal vs IsaDora

  1. Att du använder “en” istället för “man” förstår jag, men undrar nästan om du inte aktivt skriver så för att göra en poäng. Du hade kunnat skriva texten utan att ens behöva använda en/man, t.ex. “När en öppnar locket” -> “När locket öppnas avslöjas ytterligare ett plastlock”, eller “känner jag att en liksom missar” -> “känner jag att den smarta poängen missas” och så vidare. Skriver du det för sakens skull, typ befästa “en” istället för “man”, eller blir det bara så?

    1. Jag förstår inte riktigt din fråga – absolut hade jag kunnat skriva så som du föreslår, men även som meningarna är skrivna nu fast med begreppet “man” istället för “en”. Vad är din undran? Varför jag skriver “en”, eller varför jag inte skriver så att “en” inte behövs? 🙂

  2. Tjohej! Du vet Isadoras twist-up matt lips, jag såg på eleven.se idag att dom hade kommit ut med någon vår-kollektion, kan inte du recensera? Jag förlitar mig alldeles för mycket på dina swatches haha!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.