Maybelline The Blushed Nudes

maybelline-the-blushed-nudes-1

Snart är våren här, och med den kommer en ny ögonskuggspalett från Maybelline! The Blushed Nudes innehåller 12 romantiska nyanser i olika finishes. Finns i butik från och med vecka 5 och kommer då att kosta 169 kronor!

Paletten är sammanställd av Maybellines internationella makeupartist Yadim och trots att alla toner ser ut att ligga nära varandra i färgskalan skiljer sig de två raderna åt ganska mycket, vilket syns när en ställer dem separat mot varandra. Jag tycker att nyanserna är hur fina som helst, så de fick stå för inspirationen till min senaste look (även om jag även använde nyanser från andra paletter)!

 

maybelline-the-blushed-nudes-alla-nyanser

 

Skuggorna är ordnade i två rader, och har en dubbelsidig applikator i en liten fördjupning. Kvaliteten på den är som du kan ana – ingen höjdare. Förpackningen är lite plastig men känns inte alldeles för billig för det, och den rosa tonen gifter sig verkligen perfekt med skuggorna, tycker du inte? Det är produkter som denna jag vill ha framme på sminkbordet bara för att de är fina …

Puderskuggorna i The Blushed Nudes är mjuka i konsistensen; nästan lite för mjuka då de blir aningens pudriga om en applicerar för tjockt lager (exempelvis som när en swatchar med fingrarna). De fungerar dock fint att applicera på locken, men kan behöva en primer för att sitta hela dagen.

 

maybelline-the-blushed-nudes-swatches-1

maybelline-the-blushed-nudes-swatches-2

 

Ser du hur stor skillnad det är mellan de två raderna? Med den första kan en göra subtila sommarsminkningar, med den andra förföriska sotningar. Tillsammans ger de en möjlighet till hur många looks som helst!

Fem av skuggorna har en matt finish – varav två av dem innehåller små glitterkorn – och resten är metalliska utan att kännas för dramatiska för att bära till vardags. Jag gillar nyansutbudet, och då särskilt att en kan göra alla möjliga typer av sminkningar trots att spektrat vid en första blick ser lite begränsat ut! Det ska bli kul att se vilka looker jag kommer att skapa med den här paletten 🙂

 

maybelline-the-blushed-nudes-2

 

Sammanfattning

Maybelline The Blushed Nudes är en inspirerande, romantisk ögonskuggspalett som kan användas till allt från ljusa vardagssminkningar till rockiga cat eyes. Pigmenteringen är bra, men en kan behöva använda en ögonskuggsprimer för att få skuggorna att hålla hela dagen då de är väldigt mjuka i konsistensen vilket gör dem lite pudriga. Kort sagt är The Blushed Nudes en palett att kolla in om du är intresserad av romantiska toner men inte riktigt vill lägga dina surt förvärvade pengar på exempelvis Urban Decay Naked 2. Kvaliteten är ganska inte lika bra, men du får en okej palett till ett okej pris.

 

Är du sugen på att prova Maybelline The Blushed Nudes?

1 reaktion på ”Maybelline The Blushed Nudes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.