Drömmen börjar här

Hejsan, hur är det med er? Jag är ledsen att jag varit frånvarande ett tag, men både skolan, livet och ångesten har varit på högvarv den här veckan och då har bloggen helt enkelt hamnat i kläm. Så blir det ibland, men jag ska göra allt vad jag kan för att börja uppdatera som vanligt igen!

En särskild sak som varit igång den senaste tiden är något som avgör min framtid, något som jag längtat efter och pratat om i nästan ett år men inte försökt förverkliga än. Har ni läst min bio, här i sidmenyn? Där står det att jag om ett år hoppas befinna mig på en makeupskola i Los Angeles – och jag är nu mitt uppe i ansökningsprocessen!

Först hade jag inte tänkt skriva något förrän allting var helt klart, eftersom att det tidigare bara varit önskedrömmar, men nu ser det verkligen ut som att det kommer att hända. Jag har personlig mailkontakt med administrationen på skolan, jag har bokat ett engelsktest (som kostar tvåtusenetthundra kronor att göra, fattar ni hur orimligt det är?) och jobbar sönder mig för att spara ihop till fickpengar. Planen är att åka i september, börja plugga till makeupartist i oktober och inte komma hem förrän ett helt år senare. Hur häftigt?

 

 

Skolan jag ska gå på heter EI, eller Elegance International, och är (enligt dem själva) världens första makeupskola då den grundades 1966. Programmet jag ska läsa är uppbyggt på totalt 1080 timmar, fördelade över ett år med lektioner två dagar i veckan. Ni kan se en presentationsfilm av skolan här ovan! Dessutom har jag skapat en ny kategori här på bloggen, USA 2016-2017, där jag kommer att publicera alla inlägg från min resa.

 

Om ni är intresserade tänkte jag köra en liten frågestund om just det här, så ställ alla frågor ni har om att plugga utomlands/skolan/läsa makeup/mina planer/osv så svarar jag på dem om några dagar!

5 reaktioner på ”Drömmen börjar här

  1. Låter toppen! Hur kommer det sig att du vill gå på en skola i USA och inte i Sverige? Är det stor skillnad på utbildningarna?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.