Hårvård från Björn Axén

björn-axén-1

En av utställarna på Daisy Beauty Expo 2016 var Björn Axén, och de erbjöd både hårstyling och en personlig konsultation kring vilka produkter som passar ens individuella hår. Låt oss ta en titt på produkterna som jag blev rekommenderad!

Björn Axén Repair Deep Conditioner är en inpackning som ska göra underverk på skadade och mycket torra hår. Masken innehåller vårdande mineraler och proteiner från havet som ökar elasticiteten och bygger upp skadat hår. Jag gillar effekten av den här inpackningen; håret känns vårdat, men det beror nog snarare på silikonoljan dimetylpolysiloxan (eng. dimethicone) än på havsmineralerna – och som du kanske vet är jag inte helt positivt inställd till silikoner i hårprodukter. Den här fungerar bra som en quick fix, men för mer hållbara och djupverkande resultat kommer jag att fortsätta hålla mig till masken Honeymoon som jag själv tagit fram och är så nöjd med!

 

Björn Axén Smoothing Cream är till för att användas tillsammans med en hårfön eller plattång och göra håret rakt. Jag har en del självfall i mitt hår, det vill säga att det varken är spikrakt eller lockigt naturligt, så jag använder gärna hjälpprodukter för att nå hållbara resultat! Däremot är jag inne i en period där jag älskar lockar just nu, så den här krämen har fått stå på hyllan. Men jag har tänkt göra en recension av den, skulle du vara intresserad av det?

 

björn-axén-2

 

Björn Axén Cool Silver Shampoo har jag faktiskt köpt själv, efter Daisy Beauty Expo, då jag har hört otroligt bra om den både av vänner, bekanta och branschmänniskor. Och jag kan inget annat än att hålla med! Det räcker med tre, fyra minuter för att ens hårton ska kylas ner ordentligt, och jag har inte upplevt några lila skiftningar i håret trots nästintill religiöst användande av schampot varje tvätt. Två tummar upp!

 

Björn Axén Cool Silver Leave-In Spray är en pigmenterad sprayprodukt som appliceras i håret utan att sköljas ur. Jag märkte ingen större skillnad när jag använde denna (och köpte därför det tidigare nämnda schampot), men en vän till mig har berättat att hon provat den på en hårslinga – och sprayen var så effektiv att hon fick till lila skiftningar! Det är såklart inte ett resultat en vill uppnå som blond eller gråhårig, men det visar åtminstone att den är mer effektiv än jag upplevt. Kanske behöver en bara ösa på ännu mer produkt än jag gjorde? Det känns dock ganska omständligt och som ett slöseri med produkt; då är det enligt mig smidigare och mer ekonomiskt att använda sig av silverschampot.

 

Har du några hårprodukter från Björn Axén? Vilka då? Vad tycker du om dem?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.