Contouring: Lyx vs Budget

contouring-battle

Den senaste veckan har inte färre än två paletter för contouring trillat ner i min brevlåda, och med tanke på att den starka trenden knappast verkar dö ut tänkte jag ställa tre paletter i tre olika prisklasser mot varandra: Anastasia Beverly Hills, Nyx och Makeup Revolution.

Contouring är fantastiskt. Jag älskar att skulptera mitt ansikte och går ogärna ut utan lite kindskugga. Däremot är det en djungel att hitta bland alla produkter med sina skuggor och highlighters, så därför tänkte jag idag ställa tre paletter mot varandra. Den mest kända och dyra av dem alla, Anastasia Beverly Hills Contour Kit, Nyx Highlight & Contour Pro Palette som ligger på ett medelpris och så budgetspelaren Ultra Contour Palette från Makeup Revolution.

 

abh-contour-kit

 

Anastasia Beverly Hills Contour Kit finns i tre nyanser, och jag har den ljusa av dem – Light to Medium. Paletten innehåller sex puderpannor gjorda för contouring. Två rosatonade highlighters (en matt och en skimrig), och en matt gultonad, två matta, varma bronzers och en matt, kall skugga gjord för att användas till skuggning.

Anastasia Beverly Hills Contour Kit finns hos Kicks för 645 kronor/st. Varje panna innehåller 3 gram skugga, vilket ger oss ett jämförspris på nära 36 kronor/g. Alla skuggor går att byta ut, och kostar då 189 kronor/st (63 kronor/st).

 

contouring-battle-nyx

 

 

Nyx Highlight & Contour Pro Palette har inte bara ett mycket längre namn, utan också två skuggor fler än den tidigare paletten. Den finns bara i ett utförande, och erbjuder två matta highlighters (en rosa och en gul), två skimriga (en rosa och en persikotonad) och fyra matta bronzers som varierar något i nyanserna.

Nyx Highlight & Contour Pro Palette finns hos Bubblebox för 249 kronor/st. Varje panna innehåller 2,7 gram skugga, vilket ger oss ett jämförspris på knappt 12 kronor/g. Pannorna är lösa, men jag hittar inte var en kan köpa refills, tyvärr.

 

contouring-battle-makeup-revolution

 

Makeup Revolution Ultra Contour Palette finns i ett utförande och innehåller två matta (en rosa och en gul), två skimriga (en rosa och en vit) highlighters och fyra bronzers där tre är matta och en skimrig. Även här varierar nyanserna något – en av de matta är riktigt kall för att imitera en naturlig skugga.

Makeup Revolution Ultra Contour Palette finns hos Nordic Feel för 125 kronor/st. Varje panna innehåller 1,6 g skugga, vilket ger oss ett jämförspris på knappt 10 kronor/g. Paletten är inte återbrukbar, utan en måste köpa en helt ny palett om en vill förnya en skugga.

 

contouring-battle-swatches-anastasia

contouring-battle-swatches-nyx

contouring-battle-swatches-makeup-revolution

 

När en ställer upp swatches från de olika paletterna såhär, så är det enkelt att se vilken en inte bör välja. Inte nog med att Anastasia Beverly Hills Contour Kit bara innehåller sex olika färger – det är bara tre av dem som syns på huden! Samtliga skuggor, från alla paletter, är swatchade i två mättade lager.

Nyx Highlight & Contour Pro Palette är utan tvekan den mest pigmenterade paletten, men skuggorna är också något pudrigare än de som finns i Ultra Contour Palette och Contour Kit. Priset för bästa kalla skugga går till Makeup Revolution, som också har den starkaste highlightern jag äger. Den vita nyansen gör den dock så gott som omöjlig att bära; till och med för mig som älskar överdrivet glow!

Alla tre paletters contouringskuggor håller hela dagen. När det kommer till highlighters föredrar jag att använda separata sådana, så där har jag inte kunnat testa hållbarheten lika mycket.

 

Det är ett otroligt jämnt lopp mellan Makeup Revolution Ultra Contour Palette och Nyx Highlight & Contour Pro Palette (Anastasia Beverly Hills Contour Kit ligger fortfarande och flämtar vid startlinjen med sin mesiga, överdrivet dyra pigmentering).
Vill du ha ett billigt och bra kit för contouring, men som kanske innehåller ett fåtal nyanser du aldrig kommer att använda, välj Makeup Revolution. Är du mörkare än jag, och därför behöver en djupare ton i din skugga och highlighter, välj Nyx.

Valet är faktiskt mer en smaksak än en kvalitetsfråga – båda är toppenbra!

 

Vilka produkter använder du till contouring?

1 reaktion på ”Contouring: Lyx vs Budget

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.