Maybelline Fit Me Matte + Poreless

maybelline-fit-me-matte-+-poreless 1

Maybelline utökar sitt foundationutbud med Fit Me Matte + Poreless, en flytande foundation för normal till oljig hy. Maybelline Fit Me Matte + Poreless finns hos bl.a. Lyko och kostar 129 kronor/30 ml.

När jag först packade upp pressutskicket med Maybelline Fit Me Matte + Poreless trodde jag inte att det här var en produkt för mig med normal hy som ibland blir lite yttorr. Men så fel jag hade!

 

maybelline-fit-me-matte-+-poreless-2

 

Maybelline Fit Me Matte + Poreless kommer i sex olika nyanser, som alla håller sig inom ungefär samma mörkhetsgrad. Det finns inte någon för jätteljus hy, men inte heller någon för dig med väldigt mörk hy. I tuben ser 115, 120, 130 och 230 förvillande lika ut, men väl på huden är det lätt att se en klar skillnad.

 

maybelline-fit-me-matte-+-poreless-swatches

 

105, 120, 130 och 220 är väldigt varma i tonen, medan 115 och 230 är mer kalltonade även om också de är ganska gula. Den enda nyans som passar ljusa mig är 105, men eftersom att den är såpass varm förändras hela min annars  kalla hudton. Är jag noga med att sudda ut kanterna kring hals och hårfäste är det dock inga problem, eftersom att den är rätt i mörkhetsgrad.

Finishen är, som namnet Maybelline Fit Me Matte + Poreless antyder, matt men inte pudrig (som exempelvis Nude Sensation Fluid Foundation från IsaDoraeller kakig utan snarare väldigt fin och naturlig på huden. Jag använder min IsaDora Face Buffer för att verkligen jobba in produkten i huden, och då behöver jag inget puder för att fixera den oljeresistenta basen. Under dagen kan jag dock bli lite blank kring näsvingarna, men Maybelline Fit Me Matte + Poreless löses inte upp, utan ser fortfarande bra ut om jag använder lite papper för att bli av med den oljiga ytan. Hade jag använt ett puder från början, hade problemet antagligen inte ens uppstått.

 

maybelline-fit-me-matte-+-poreless-3

 

Sammanfattningsvis är Maybelline Fit Me Matte + Poreless en väldigt bra budgetfoundation för normal hy. Jag har inte alls särskilt oljig hy, men jag tror att den skulle sitta ganska bra om en fixerar med ett bra absorberande puder. Som vanligt drar det smala nyansutbudet (hur kan 220/230 vara de mörkaste nyanserna i en hel foundationserie?) ner betyget – när ska företagen sluta följa en strikt vithetsnorm (där den djupaste hudtonen ett företag kan tänka sig är jämförbaren lätt solbränd hy)? Särskilt Maybelline, som jag ju skällt ut tidigare. Utan att få svar, kan vara värt att tillägga. Oh well.

Maybelline Fit Me Matte + Poreless får en solklar 4/5 i betyg av mig, jag har använt den varje dag sedan jag fått hem den tack vare den fina hållbarheten och naturliga finishen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.