Zuii Organic – Basmakeup

zuii-foundation-och-primer

Zuii Organic är ett varumärke inriktat på ekologiska och djurvänliga skönhetsprodukter – alla ingredienser kommer från växtriket, mineraler eller vitaminer, och all makeup är till 95 % ekologisk. Varumärkets motto är “Life is colour”, och produkterna produceras i Australien. Jag har fått hem två basprodukter att prova!

Zuii Organic Colour Corrective Base ska jämna ut hudtonen och neutralisera missfärgning i huden före applicering av foundation eller annan underlagskräm. Primern är tillgänglig i tre olika nyanser – MintApricot och Mauve – och jag har fått hem den sistnämnda som ska ge en fin lyster till en glåmig hy. Zuii Organic Colour Corrective Base är vegansk och kostar 297 kronor/30 ml på företagets egna hemsida.

Zuii Organic Flytande Foundation beskrivs som en halvtäckande foundation som ska ge huden en silkeslen och naturlig look. Basprodukten innehåller både ringblomma, aloe vera, vitamin E och C och sägs vara en fuktkräm och foundation i ett som ska passa alla hudtyper. Zuii Organic Flytande Foundation är vegansk och kostar 360 kronor/30 ml på företagets egna hemsida.

 

zuii-foundation-och-primer-swatches

 

Konsistensen på både primer och foundation är mer som en pasta än en kräm, och de är ganska torra i sig. Möjligtvis skulle det fungera att blanda ut dem med lite ansiktsolja, det brukar åtminstone funka med foundation, för att få en smidigare konsistens.

En liten mängd räcker långt, så en får vara lite försiktig för att inte överdosera. Jag applicerade min primer med fingrarna och min foundation med en fuktad beautyblender, men kände att ingen av produkterna gick riktigt in i huden; mycket tack vare den tjocka, torra formulan.

 

zuii-foundation-före-efter

zuii-foundation-närbild

 

Förutom att nyansen Rose uppenbarligen är för ljus för mig (och ger flashback, det såg inte lika spöklikt ut på riktigt), är finishen rent ut sagt hemsk. Produkterna gör precis det motsatta mot vad de lovar – primern mattar ner och foundationen framhäver torra partier och känns inte ett dugg återfuktande – vilket ger mig ett matt, torrt, sprucket och kakigt resultat. Nog för att min hy varit bråkig med lite yttorrhet på sista tiden; men skulle jag spendera nära 700 kronor på min bas skulle jag åtminstone vilja att produkterna gjorde vad de lovade.

Personligen tror jag att det är primern som är den största boven i dramat (även om underlagskrämen enkelt kan dömas som medbrottsling) då den lägger sig som en torr barriär över huden, vilket gör att min foundation inte kan appliceras snyggt. På håll ser basen någorlunda okej ut, men så fort en kommer inom normalt samtalsavstånd syns genast de torra partierna och sprickorna i sminket.

 

Sammanfattning: Nä. Ingen av de här produkterna funkade på mig, vilket gör mig frustrerad med tanke på de fina etiska ståndpunkterna som står bakom märket och de dyra priserna. Det är däremot ännu mer frustrerande att de inte ens gör vad de ska – det är en sak att inte gilla en produkt på grund av personliga preferenser, men när en primer som marknadsförs som lystergivande istället gör mitt ansikte mattare än ett sandpapper blir jag mest trött.

2 reaktioner på ”Zuii Organic – Basmakeup

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.