L’Oréal Elvital Extraordinary Clay Dry Shampoo

elvital-dry-shampoo

L’Oréal lanserar en ny serie – Extraordinary Clay – med vårdande och rengörande lera som nyckelingrediens. I serien finns bland annat ett torrschampo, som jag testat, utvärderat och ska recensera! L’Oréal Elvital Extraordinary Clay Dry Shampoo finns snart i butik.

L’Oréal Elvital Extraordinary Clay Dry Shampoo är ett lättviktigt torrschampo skapat för normalt hår med fet hårbotten. Produkten innehåller tre olika typer av lera för att snabbt och effektivt suga upp olja i hårbotten och rädda dig och ditt hår mellan hårtvättar. Dessutom utlovas en del volym, så att Extraordinary Clay Dry Shampoo även ska kunna användas som en volym-booster innan en utekväll!

 

elvital-dry-shampoo-2

 

Först det första: jag älskar doften av L’Oréal Elvital Extraordinary Clay Dry Shampoo! Den får håret att dofta som om en kommer direkt från frisörsalongen, och doften håller dessutom i sig hela dagen.

För det andra: doften är alldeles för stark, och då särskilt för någon som jag som får allergianfall av kraftiga dofter. Jag förstår verkligen inte varför skönhetsproducenter alltid ska envisas med att parfymera sina hårprodukter så överdrivet. Finns det någon som vill ha så skarpa dofter nära ansiktet? Är det kanske bara jag och mina luftrör som överdriver?

 

Volymen som Extraordinary Clay Dry Shampoo ger mig är inte fantastisk, men den lyfter definitivt mina rötter och tack vare att torrschampot inte lämnar efter sig några färgfläckar kan en ösa på rätt rejält med produkt för att få den effekt en vill ha.

Uppsugningsförmågan är lätt, men bra. Förvänta dig inte någon Batiste– eller LCC-effekt, som båda ger oerhört med volym och en helsträv finish direkt, men inte heller ett evinnerligt sprayande resultat.

 

Sammanfattning: L’Oréal Elvital Extraordinary Clay Dry Shampoo är ett toppenbra budgetschampo. Den suger upp överflödigt fett i hårbotten effektivt (men ger ingen wow-effekt), lyfter rötterna något och doftar fantastiskt gott. Däremot är doften lite väl stark och håller i sig lite väl länge för att allergiska jag ska kunna ta mig till produkten så mycket som jag skulle vilja.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.