L’Oréal Professionnel Mythic Oil

loreal-mythic-oil

L’Oréal Professionnel har uppdaterat sin produktserie Mythic Oil med nya ingredienser och höga koncentrationer av olika typer av oljor. Nu lanserar märket alltså en komplett hårvårdsserie för fint till normalt och tjockt hår – inklusive två nya stjärnprodukter!

Oljor, oljor, oljor! Finns det något jag älskar mer inom hud- och hårvård? Jag tror inte det. Oljor kan göra underverk för ens yttre genom att återfetta och mjukgöra, och ofta skippar jag andra steg i mina rutiner för att bara använda oljor istället.

Trots detta är jag skeptisk till utskicket från L’Oréal på grund av det fluff-fyllda pressmeddelandet med säljande reklamuttryck. “Oljor […] återupplivar håret” (återupplivar döda celler?), “…för att förädla ditt hår” (blir det till guld? Jag som kämpat så hårt för min silvernyans!), “naturligare känsla” (än vadå? Smutsigt, otvättat hår?), “hårvård för en legendarisk skönhet” (blir jag Marilyn Monroe efter en tvätt med Mythic Oil? Brad Pitt? Lupita Nyong’o?), och så vidare och så vidare. Jag fattar att det låter flashigt i reklaminslag, men i pressmeddelanden vill jag ha info om ingredienser, hållbart arbete och fakta snarare än fluff.

Men, men. Det kan ju vara värt att prova, ändå.

 

loreal-mythic-oil-argan-och-myrra

Serien är uppdelad i tre olika delar, där den första är riktad till er med tjockt hår. Koncentrationen av naturliga oljor är upp till 10 % i alla delar och i just denna är fokuset på argan- och myrroljor. Arganfrukten växer bara i sydvästra Marocko vilket gör den exklusiv, och härdad mot torra klimat. Jag använder själv ren arganolja både till huden och håret, och älskar det som en djup återfettning som fortfarande är mild mot huden. Myrrolja verkar, när jag googlar runt lite för research, ofta användas till naglar och nagelband som ju ofta behöver mjukas upp rejält för att underhållas.

Argan- och myrrserien innehåller tre produkter: schampo (ca 201 kronor), hårmask (ca 252 kronor) och balsam (ca 215 kronor).

 

loreal-mythic-oil-osman

Nästa serie är skapad för tunt och normalt hår, och huvudoljorna kommer från osmanthusplantor och ingefära. Osmanthus är en syrénväxt som enligt Wikipedia (jag tar studenten på fredag, låt mig slippa källkritiken för en dag) används för sin doft och smak. När oljan från växten används inom hudvård ska den tydligen “förbättra känslan och utseendet av huden”, men jag hittar ingen info om hårvård. Den kanske bara har adderats just för doften?

När jag googlade “ginger oil” kom det mest upp info om ett olje- och naturgasbolag, men efter en stund hittade jag en rad fördelar med den kraftfulla växten: den stimulerar blodcirkulation, kan lindra magproblem, stöta bort malariaflugor och minska risken för blodproppar. Coolt, men inte mycket skönhetseffekterL’Oréal har inte heller bifogat någon info om varför det är just dessa oljor som så noga valts ut …

 

loreal-mythic-oil-apelsin

De två sista produkterna passar alla hårtyper och är en universalkräm och ett torrbalsam. Universalkrämen är en 3-i-1-produkt som kan användas både som hårtvätt, balsam och föningskräm. Det står inte riktigt vad den ska göra i pressmeddelandet, men jag ska försöka prova den i alla användningsområden.

Torrbalsamet innehåller solros- och apelsinolja vilket ska göra den idealisk för att reda ut håret samt hjälpta till att kontrollera frissigt hår. Är det bara jag som reagerar på motsägelsen torrbalsam? Det ska bli spännande att se hur det fungerar!

 

Är du sugen på att prova någon av de nya produkterna från L’Oréals Mythic Oil-serie?

1 reaktion på ”L’Oréal Professionnel Mythic Oil

  1. En oljeprodukt som torrbalsam?? hmm ska bli intressant att se vad du säger om det sen! Kul att nån äntligen reagerar på “fluffet” och gör lite riktig research, uppskattas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.