Recension: Nyx Full Throttle Lipstick

nyx-full-throttle-lipstick-1

Nyx Full Throttle är en av de senaste lanseringarna från märket, och innehåller både läppstift, ögonskuggspaletter och contouringpuder i alla tänkbara nyanser. Läppstiften har snabbt blivit en favorit hos mig, mycket tack vare sin fantastiska hållbarhet. Stiften kostar ca 79 kronor/st.

Nyx Full Throttle Lipstick är vattenfasta, semimatta läppstift som har en vinklad udd för att göra det lättare att måla skarpa konturer. Vinklarna hjälper definitivt till, men på grund av stiftens krämighet nöts de tyvärr snabbt ner och efter en fyra, fem appliceringar behöver en använda läppensel eller -penna för att kunna få riktigt snygga kanter på läpparna.

 

nyx-full-throttle-lipstick-3

 

Nyx Full Throttle Lipstick är som sagt otroligt krämiga, och torkar behagligt på läpparna. Men trots sin mjuka formula sitter färgen kvar på läpparna stenhårt och är verkligen vattenfast. Jag applicerade den röda nyansen, Up the Bass, på förmiddagen häromveckan, åkte till jobbet och halvvägs in i mitt pass kom jag på att jag inte tagit med mig stiftet i väskan.

 Panik! Bära en knallig läppfärg en hel arbetsdag utan chans till att kunna bättra på det? Dödsdömd från minut ett – trodde jag. Under hela mitt pass (jag jobbar i bar) drack jag vatten, pratade med kunder, åt feta pommes med kladdig ketchup till middag … och när jag kom hem 14 timmar senare såg min mun fortfarande helt okej ut. Inte snygg, men okej med tanke på vad färgen genomlidit under dessa 14 timmar.

 

nyx-full-throttle-lipstick-2

Nyapplicerat vs efter 14 timmar inkl. mat, dryck, prat

Jag är sjukt imponerad av hållbarheten på Nyx Full Throttle Lipstick! Visst har färgen släppt längst in på läpparna, men på håll ser det helt okej ut. Jag slapp i alla fall den klassiska “lipliner-looken”! Med en nyapplicering under dagen, efter pommesen, är jag övertygad om att färgen hade sett felfri ut när jag kommit hem efter ett arbetspass.

Nyx Full Throttle Lipstick är definitivt en produkt att satsa på om du vill ha ett hållbart läppstift till ett galet lågt pris. Nyansutbudet är dessutom riktigt bra, så du hittar garanterat minst en färg som passar dig perfekt!

Läppstiften finns i totalt tolv nyanser, och jag äger fyra av dem: TricksterNight CrawlerSidekick och Up the BassNight Crawler är det enda stiftet (av de som jag har provat) som är lite krångligt att applicera; på grund av sin mörka färg blir det inte riktigt jämnt utan en läppenna. Men visst är den djupt svartlila nyansen ursnygg?

nyx-full-throttle-lipstick-swatches

2 reaktioner på ”Recension: Nyx Full Throttle Lipstick

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.