IsaDora Insane Volume Lash Styler

isadora-insane-volume-lash-styler-1

IsaDora Insane Volume Lash Styler är det senaste mascaratillskottet i min samling, och förväntningarna var höga när jag provade den för första gången – föregångaren Grand Volume Lash Styler är en av mina favoriter. IsaDora Insane Volume Lash Styler finns i butik och online för cirka 169 kronor.

IsaDoras senaste mascarasläpp lovar intensiv svärta och galen volym med hjälp av en minst sagt speciell borste som består av en rak och en halvmåneformad sida, med ett reservoarutrymme emellan dem där det samlas rejält med mascara. Och när jag skriver rejält, så menar jag rejält. Så rejält att det faktiskt blir lite för mycket.

isadora-insane-volume-lash-styler-2

Här är borsten givetvis avtorkad för att visa designen, men hela det tomma utrymmet fylls alltså med mascara när borsten skjuts ner i tuben igen; mascara som smälls på fransarna utan hejd. För mig som har ganska små ögon och väldigt tunna, fina fransar blir det överväldigande och jag får mascara i princip överallt. I ögat, på ögonlocket, i vattenlinjen, på alla fransar. Jag måste torka av borsten från alla håll mot mascaratubens mynning för att kunna hantera produkten och undvika temporär blindhet och fjortisfransar à la 2009.

När en väl lärt sig hantera borsten och mängden produkt blir resultatet faktiskt riktigt bra. Inga klumpar, mindre kladd på ögonlocket än av andra mascaror, och en riktig förvandling av mina skandinaviska fransar – tänk er scenen där Askungens söndertrasade, rosa klänning blir förvandlad till en silverblå sagodröm. Nästan så.

isadora-insane-volume-lash-styler-7

Det som gör att jag inte är hundraprocentigt såld på den här mascaran, förutom att det krävs typ en veckokurs för att lära sig använda borsten korrekt, är att den inte ger den typ av volym som jag vill ha. Som det går att se på bild #4 är alla fransar så gott som jämntjocka från rot till topp, medan jag vill ha tjockare rötter som sedan smalnar av mot franstoppen. Med andra volymmascaror går det att åstadkomma genom sicksackrörelser med borsten, men på grund av mängden produkt som finns på Insane Volume Lash Styler (trots att det värsta överskottet strukits av) går inte det utan att klumpa ner hela fransen. Förstår du mitt problem? Antingen blir det lite för lite volym, eller så mycket att looken förstörs helt.

Då jag brukar ha en tydlig och skarp eyeliner även till vardags är det egentligen inget problem för mig, då eyelinern skapar illusionen av tätare fransar, men för dig som föredrar att bara bära mascara kan det vara värt att investera i en vattenfast ögonpenna och börja markera övre vattenlinjen – eller hitta en metod som gör att du kan sicksacka Insane Volum Lash Styler över fransarna.

 


 

Jag kommer att fortsätta använda IsaDora Insane Volume Lash Styler, för med övning kommer resultat, och för att jag gillar längden och separationen som den här mascaran ger mig. Däremot tror jag att den passar någon med något tjockare fransar än jag ännu bättre!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.