Morphe Brushes 18 Piece Vegan Brush Set

morphe-18-pcs-vegan-set-1

När jag bygger upp mitt professionella makeupkit kommer jag att försöka ha så många veganska produkter som möjligt i det – och ett borstset är första steget! Morphe Brushes 18 Piece Vegan Brush Set är helt i syntethår och levereras i ett fodral av plast. Morphe Brushes fraktar sina produkter till Sverige, och setet kostar drygt 400 kronor.

Disclaimer 2017-05-01: Flera av borstarna föll isär efter åtta månaders användning. Jag vet hur en tar hand om borstar på bästa sätt, så det handlar helt enkelt om att de inte höll lika hög kvalitet som jag först anade. Det är ett okej set med ett perfekt urval av borstar för priset, men jag rekommenderar dig ändå att spara ihop till ett dyrare kit för att slippa köpa nytt inom ett år.

Många har kanske hört att syntetborstar passar bäst till krämprodukter, och att en bör använda naturligt hår (dvs djurhår) till puder, men nu för tiden är det helt förlegat. Många syntetborstar idag är så pass bra att de plockar upp puderprodukter lika bra som borstar av naturligt hår, utan att utnyttja djur! Hur bra är inte det?

 

morphe-18-pcs-vegan-set-5

Morphe Brushes 18 Piece Vegan Brush Set levereras i ett svart, glansigt plastfodral som fullkomligt stinker när en först tar det ut ur paketet. Vädring och ev. tvätt av borstarna är nödvändigt för att det inte ska lukta galon i hela ens sminkväska eller rum. Borstarna är väldigt lätta, vilket jag tycker är synd då jag föredrar lite tyngd i mina verktyg – plus att det känns mycket lyxigare och mer professionellt när borsthandtag har lite vikt i sig.

De arton borstarna är som sagt helt veganska; gjorda i trä, aluminium och syntethår. Borstarna är omärkta, men på Morphe Brushes hemsida finns varje borstes tilltänkta syfte listat. Jag är dock inte mycket för förutbestämda användningsområden, utan använder de olika borstarna till lite vad som helst som funkar i stunden. Är du likadan?

Här nedan har jag dock skrivit vad borstarna kan användas till, men det är helt enkelt bara för att guida den som kan behöva en liten fingervisning till vad så här många olika borstar kan användas till!

 

morphe-18-pcs-vegan-set-2Borstar för en perfekt bas

morphe-18-pcs-vegan-set-3

Från vänster till höger:

 1. Deluxe Fan Brush; kan användas till att borsta bort överflödigt puder eller applicera highlighter på ansiktets högsta punkter
 2. Powder Brush; kan användas till att applicera puder, bronzer eller rouge
 3. Angle Blush Brush; kan användas till att applicera puder, bronzer eller rouge
 4. Bronzer Brush; kan användas till att applicera puder eller bronzer
 5. Contour Brush; kan användas till att applicera puder under ögonen, highlighter, rouge eller contourpuder
 6. Pointed Foundation Brush; kan användas till att applicera foundation, concealer eller puder under ögonen
 7. Concealer Brush; kan användas till att applicera concealer

 

Borstar för en snyggt applicerad ögon- och läppmakeup

morphe-18-pcs-vegan-set-4

Från vänster till höger:

 1. Angled Blender Brush; kan användas till att göra tonade övergångar med ögonskuggor i globlinjen
 2. Deluxe Blending Crease; kan användas till att sudda ögonskuggor och undvika skarpa kanter
 3. Oval Shadow Brush; kan användas till att applicera ögonskugga på locket
 4. Deluxe Shadow Brush; kan användas till att applicera ögonskugga på en större del av locket
 5. Small Shadow Brush; kan användas till att applicera ögonskugga på en mindre del av locket
 6. Flat Liner Brush; kan användas till att applicera eyeliner eller brynprodukter
 7. Mini Concealer; kan användas till att applicera concealer på små plitor eller ansiktets vrår, eller ögonskugga på svåråtkomliga områden (såsom inre ögonvrån)
 8. Angle Liner Brush; kan användas till att applicera eyeliner, brynprodukter eller skugga längs undre fransraden
 9. Lip Brush; kan användas till att applicera läppstift eller läppglans, eller skapa detaljer i ögonmakeupen
 10. Smudger Brush; kan användas till att skapa detaljer i makeupen
 11. Pointed Liner Brush; kan användas till att applicera eyeliner eller skapa grafiska streck i en makeup

 

morphe-18-pcs-vegan-set-6

Eftersom att de här borstarna tillhör mitt kit och jag fick dem så sent som igår, har jag såklart inte kunnat provat dem på huden än. Jag har däremot bara hört bra recensioner om det här kitet online, och mitt första intryck när jag har känt, klämt och tittat på borstarna är att jag säkert kommer att vara fortsatt nöjd med mitt köp. Det enda jag är missnöjd med är som sagt (den uteblivna) tyngden, och att jag antagligen kommer att behöva komplettera kitet med några ytterligare blendingborstar. Jag gillar att ha flera, fluffiga borstar att byta mellan!

 

Vilka borstar använder du, professionellt eller privat?

 

// My first, and most important part, of my professional makeup kit: the brushes! Morphe Brushes 18 Piece Vegan Brush Set is 100 % cruelty-free (and of course vegan) and seems to be of high quality even though the brushes are a bit too light weight for my taste. I haven’t used them on any clients yet, but I look forward to doing so!

2 reaktioner på ”Morphe Brushes 18 Piece Vegan Brush Set

 1. Jag har en salig blandning (Morphe, RT, Linda Mehrens, Sigma, Jane Iredale, Ecotools, Mus, Bm mm) på mina borstar!
  Av de från Morphe så är blendingborstarna de bästa 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.