Silk Naturals Eyeshadows

silk-naturals-2

Det här inlägget är för dig som fick lite färg- och glitterabstinens efter mitt inlägg med neutrala ögonskuggor från Makeup Geek. Ytterligare en palett har tillkommit i kit, den här gången från det inte lika kända märket Silk Naturals.

Skimmer, glitter och holo! Sådana skuggor behöver en ju faktiskt också, eller hur?  Även om mina Makeup Geek-skuggor varit användbara, är de inte lika roliga som en guldskimrande akvamarin, metallisk silver eller skalbaggsfärgad blågrön.

Silk Naturals ögonskuggor säljs som lösa puder i burkar om 5 g var, så en får pressa dem själv för att kunna ha dem i en palett. Både metallpannor och pressningsvätska säljs i webbshopen, och själva processen är inte särskilt svår. 15 skuggor tog ca 3 timmar för mig att pressa! Görs det rätt förlorar inte skuggorna märkvärt med pigment, men jag märkte att holografiska Magpie förlorade en del av sin holografiska effekt. *insert sad violin music*

Här är nyanserna jag valde att klicka hem! Spenderar en över $10 på en order får en hem en limited edition skugga på 3 g (jag fick hem Create, men hade inte koll på att den innehöll 2 g mindre och använde därför alldeles för mycket vätska … vilket resulterar i ca 0 pigment alls), och för varje $35 som spenderas får en välja en valfri skugga att lägga till köpet kostnadsfritt. Hur bra?

De allra flesta skuggorna hos Silk Naturals är veganska, alla är glutenfria och alla är snorbilliga med sitt pris på $4.5 (ca 38 kr). De få skuggor som inte är veganska är tydligt utmärkta på produktsidan.

 

silk-naturals-1

silk-naturals-3

Create (syns som sagt knappt på grund av att jag var dum i huvudet), Model, Sundress, Change, Burnout (hur snyggt med rosa glitter i en brun bas?!)

 

silk-naturals-4

Ember, Vivid, Rendez-Vous, Kingfisher (), Emerald (som jag tyvärr hade alldeles för lite vätska i, så den smular väldigt mycket … tror du att det går att göra om processen, med någon droppe extra?)

silk-naturals-5

Chrome, Happy Hour, Magpie, Element, Whiplash

silk-naturals-6

Här ovan har jag vinklat de sista skuggorna mot solljuset för att du ska se hur fint de glänser och reflekterar ljus!

Som du säkert förstått kan det vara svårt att få till rätt “recept” när skuggorna ska pressas för att de inte ska bli för krämiga (= dålig pigmentering) eller för torra (= smuliga), men de flesta blev i alla fall bra och jag skulle absolut kunna tänka mig att köpa skuggor från Silk Naturals igen! Vem kan motstå vackert, veganskt skimmer för bara 38 kronor?

// I couldn’t resist getting some shimmers and glitters from Silk Naturals: $4.50 a piece for amazing pigments, although you have to press them yourself.

1 reaktion på ”Silk Naturals Eyeshadows

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.