STOR BORSTGUIDE

Inlägget innehåller annonslänkar. Läs mer om vad det innebär i min PR-policy här.

borstguide-1

Med alla sminkborstar som dagligen pumpas ut på marknaden kan det vara svårt att veta vilken borste eller pensel som ska användas till vad. Igår slängde jag därför fram 26 av mina borstar, för att reda upp förvirringen något. Självklart kan du använda varje borste till vad du vill, det här är bara förslag och inspiration till användningsområden.

 

Stora borstar

borstguide-2

 

1. En stor borste med långa, spridda hår är bra för när en vill applicera puderprodukter på stora områden så som fixerings- eller solpuder. Real Techniques Powder Brush

2-3. En borste med medellånga, täta hår är bra för att applicera puder, rouge eller solpuder för en högre koncentration av pigment. Toppen på borsten kan vara rundad (2) eller snedställd (3). EcoTools Bamboo Powder Brush och IsaDora Face Sculptor Brush

4-5. En mindre borste med korta, väldigt täta hår är bra att använda när en vill få ut så mycket täckning som möjligt ur sin foundation vare sig den är flytande eller i puderform. Ju tätare håren är, desto mer pigment kan borsten plocka upp. IsaDora Face Buffer Brush och Real Techniques Expert Face Brush

6. En borste med två olika sorters hår (långa och korta) kallas duo-fiber och används för en lättare applicering av flytande produkter eller puder, och gör det lätt att blanda ut produkten på huden. Real Techniques Duo-Fiber Face Brush (nytt utseende!)

7. En s.k. stippling brush är även den gjord med hår i olika längder och är skapad för att ge ett airbrushat resultat för din foundation. Den funkar också bra till krämrouge! Real Techniques Stippling Brush

8. En duo-fiber-borste med kortare strån är perfekt för att blanda ut din contourprodukt med. Med hjälp av de olika långa håren underlättas särskilt krämcontouring, så detta kanske kan vara något för dig om du har svårt för att använda krämprodukter till contouring! Real Techniques Duo-Fiber Contour Brush (nytt utseende!)

9. En mindre stippling brush är perfekt för krämrouge eller highlighter, både i kräm- och puderform. ELF Small Stipple Brush

10. En mindre borste med korta, spridda hår och rundad topp är perfekt för applicering av puderhighlight eller fixeringspuder i små områden som runt näsvingarna eller runt ögonen. Real Techniques Setting Brush

 

Små borstar

borstguide-3

11-13. Små borstar med något yviga hår används för att sota och blanda ut ögonskuggor. De finns i olika storlekar med olika längd på håren och olika toppar – de kan vara platta, rundade eller snedställda. Jessup Pro Kabuki Brush Set

14-15. Pencil brushes varierar också i storlek men har sin rundade, spetsiga topp gemensamt. Håren är täta och borsten används för att skapa skarpa linjer (som i cut creases) eller att applicera skugga på mindre områden, som under ögat. Jessup Pro Kabuki Brush Set och en kopia av MAC 219 som jag köpte på Ebay för flera år sedan

16-18. Platta, täta borstar med korta strån och oftast rundad topp, används för att lägga ögonskugga på locket. Ju tätare och styvare borsten är, desto mer pigment kommer att plockas upp från skuggan. EcoTools Eye Shading Brush, Jacks Beauty Line Shader Brush Flat-Long och IsaDora Eyeshadow Brush Small

19. En platt pensel med korta, täta strån och rak topp används till kräm- eller geleyeliner och ibland ögonbryn. Den smala penseln gör appliceringen precis och det är enkelt att skapa skarpa linjer. En kopia av MAC 212 som jag köpte på Ebay för flera år sedan

20. En snedställd, platt pensel med korta, täta strån med rak topp används även den till kräm- eller geleyeliner och ögonbryn – det brukar mest vara en smaksak om en föredrar raka eller snedställda borstar. Det här är min absoluta favorit till mina ögonbryn! EcoTools Eyeliner Brush

21-22. En pensel med bara några få strån används till flytande eyeliner. Ju fler strån borsten har, desto styvare känns håren och desto lättare blir eyelinern att kontrollera. Finns med både rakt och vinklat fäste, även det är en smaksak (jag gillar den vinklade bäst!). Real Techniques Fine Liner Brush och Silk Naturals Bent Liner Brush

23-25. Läppenslar varierar kraftigt i storlek, täthet och form på toppen. De kan vara långa eller korta, mjuka eller styva, platta eller rundade. Som vanligt innebär styvhet mer kontroll och tätare hår mer pigment som plockas upp från stiftet. Jacks Beauty Line Pocket Lip Brush, Brush 3804 köpt hos Smink- och perukmakarn och Kicks Professional Eye Liner & Definer Brush (verkar ha utgått ur sortimentet)

26. En skumgummiapplikator kan användas till att trycka fast glitter eller lösa pigment på ögonlocket, eller för att få ut maximal pigmentering ur en ögonskugga. IsaDora Eyeshadow Sponge Brush

 

Vilken är din favoritborste?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.