Beautyblender 15 år!

Igår bjöd Beautyblender in till mingel och sminkdemo på Berns, för att fira sin femtonde födelsedag. Det serverades vitt vin, jordgubbar och annat tilltugg på hotellets uppvärmda terrass där bloggare och youtubers från flera delar av Norden samlades under tisdagskvällen.

Jag kände mig inte riktigt varm i kläderna när jag gick in på det första eventet sedan jag landat i Sverige, framförallt då hela skönhetsvärlden verkar ha bytts ut under de 9 månader jag varit borta. Det var så många okända ansikten där! Till slut sprang jag dock in i välkända Karin, Lina och Malin vilket gjorde mig mer bekväm i folksamlingen. Jag kommer snart in i det igen!

 

Beautyblenders Head of PRO Team, Aline Elasmar, hade flugit in ända från LA (precis som jag!) för en promotour i Europa. Hon har 15 års erfarenhet i branschen och har jobbat med varumärken som Lancôme, Tarte Cosmetics och Ole Henriksen såväl som stora namn i Hollywood och Elle UK. Häftigt, va? Aline berättade om hur och när Beautyblender grundades, hur de olika produkterna från märket utvecklats och flera olika tips och tricks för en perfekt makeup. Men de, tillsammans med en presentation av PRO-produkterna tar vi i ett annat inlägg.

Egentligen  skulle också Beautyblenders grundare Rea Ann Silva vara på plats, men på grund av en nödsituation i den närmaste familjen var hon tvungen att i all hast flyga tillbaka till Los Angeles.

 

Aline demonstrerade på ett väldigt enkelt sätt vad det är som får basen att se så flawless och naturlig ut med hjälp av en genomskinlig palett och tre droppar foundation.

Exempel 1: du applicerar din foundation med fingrarna och skapar ojämna virvlar eller fingeravtryck.

Exempel 2: du applicerar din foundation med en klassisk foundation med en foundationpensel och får fram streck i basen.

Exempel 3: du applicerar din foundation med en Beautyblender som med hjälp av sina porer skapar en textur som liknar hudens.

 

I sminkdemonstrationen användes det många produkter från finska Lumene, med undantag för ett rouge från Marc Jacobs Beauty och ögonbrynsprodukter från Tarte Cosmetics – och så självklart verktyg och rengöring från kvällens stjärna Beautyblender. Aline använde produkter från märket i alla applikationssteg från hudvård till ögonbryn och eyeliner, men poängterade ändå att en produkt inte kan göra allt och att märken är olika bra på olika typer av produkter. En Beautyblender ersätter inte dina borstar, den kompletterar dem.

 

Vilka produkter från Beautyblender har du provat? Finns det något du undrar om märket?

1 reaktion på ”Beautyblender 15 år!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.