Reserol – Innovativt kosttillskott för bättre hud

Under helgens beautykryssning kom jag i kontakt med ett för mig nytt hudvårdsmärke drivet av två män vid namn Mikael och Magnus, båda med bakgrund i läkemedelsbranschen. Jag blev djupt imponerad av deras idé, och tror att de verkligen kan ha stött på en riktig guldåder med sina Resveratrol Boosting Films.

En sak jag gillar med makeup och hudvård är att det alltid går att koka ner till ren och skär kemi. Hur reagerar olika ämnen med varandra? Vad kan huden ta upp? Varför fungerar en produkt för vissa människor och inte för en annan? Det är inte bara snack om färg, form och penslar utan också vetenskap så att den boksmarta lilla nörden i mig fullkomligt jublar. Gissa om jag därför blev inspirerad av Mikaels och Magnus presentation på Daisy Beautys kryssning för några dagar sedan!

De inledde sin föreläsning med att berätta kort om sitt företag – Nutrinovate – som sysslar med innovativ nutrition, för att sedan gå över till att berätta om den franska paradoxen. Kortfattat är det ett uttryck sprunget ur en livsstilsundersökning som genomförts i Frankrike, där en jämfört befolkningens livsstilsvanor med deras allmänna hälsotillstånd. Det paradoxala kommer från att sydfransoserna drack mer alkohol, åt sämre och rökte mer än sina nordliga jämlikar – men levde trots det längre med färre sjukdomar som cancer eller hjärt- och kärlproblem. Orsaken lyckades till slut spåras till en av hälsobovarna: rött vin. I skalet på vindruvorna finns nämligen växtpolyfenolet resveratrol som hjälper till att skydda växter mot yttre stress. När ämnet tas upp av en människa har det istället visat lovande resultat inom behandling av diabetes, inflammationer, hjärt- och kärlsjukdomar och hud.

 

 

Visst låter det fantastiskt med ett naturligt, vegetabiliskt ämne som ger dig bättre hud, längre livsspann och en friskare vardag? Problemet är bara att det är fruktansvärt svårt att faktiskt få kroppen att ta upp ämnet. Resveratrol är en väldokumenterad substans, men används inte särskilt mycket då den är så svårupptaglig. Tas resveratrolet i tablettform är det bara ca 1 % av polyfenolet som tas upp, smörjs det på huden ca 7 %. För att det ska bli synliga skillnader på huden när ämnet används i tablettform eller topikalt (dvs sådant som appliceras utanpå huden) krävs enorma mängder, vilket såklart är dyrt och/eller omständigt.

Enter: Reserol Resveratrol Boosting Films.

 

 

Teorin som ligger bakom dessa små geniala filmbitar är att fransoserna inte alls fick i sig sitt resveratrol genom det svalda vinet i magen; utan redan i munhålan. Alkoholet gör att slemhinnorna i munnen lättare tar upp ämnen som finns i vinet, inklusive polyfenolet resveratrol. Precis som snusare får sitt nikotin direkt under överläppen och därför en snabbare kick än de som röker eller använder plåster. Häftigt va?

Filmen i sig är 4 μ tunn (på vanlig svenska: aptunn. “Fyra pyttesmå tunn” var det officiella folkmunsmåttet på kryssningen), innehåller 20 mg resveratrol och sätts antingen i gommen eller på insidan av kinden. Efter tre till fem minuter har filmen, som är gjord på brunalger, smält bort och resveratrolet gått ut i kroppen. Det finns ännu inte några siffror på hur högt upptaget är på detta sättet, jämfört med tabletters 1 % och topikala sätts 7 %, men Nutrinovate har genomfört randomiserade, dubbelblinda studier och väntar bara på resultatet. Jag uppdaterar givetvis så fort jag fått siffran! Reserol Resveratrol Boosting Films räknas som ett kosttillskott och ska tas tre gånger om dagen – frukost, lunch och middag – i doser om två filmer per gång.

 

 

Mikael och Magnus har också jobbat fram ett hudvårdsserum, Reserol Skin Serum, som kommer i färdiga, men ack så generösa, doser om 2 ml per ampull. Dessa innehåller dock inte resveratrol – det gör ju ändå knappt någon skillnad med sitt sjuprocentiga upptag – utan istället vitamin E, ett vitamin C-derivat och stamcellskulturer. Serumet ska såklart också testat, men jag tänker att jag börjar med filmerna då det är de som triggat igång mitt nördhjärta lite extra. Jag vill inte heller använda både kosttillskottet och serumet samtidigt, eftersom att jag då inte kommer kunna urskilja vad det är som gett mig  ett eventuellt resultat.

 

Jag är, som du säkert märkt på det här inlägget, galet hype och tror att det här kommer att slå stort om de får fram fina resultat i sina upptagningsstudier. Jag vill ha B12, D-vitamin, koffein och järn i filmform (om det nu är möjligt med slemhinneupptagning och så vidare, mvh hobbykostexpert)! Hade jag haft en miljon kronor över hade jag utan att blinka investerat dem i de här två herrarnas företag. Naivt, kanske, men jag tror verkligen på det här.

 

Reserol Resveratrol Boosting Films säljs som enpack (32 dagar, 3×2 filmer) för 995 kr, eller som abonnemang för 845 kr/månad.

Reserol Skin Serum säljs i kurer för 14 dagar (14×2 ml) för 595 kr, 28 dagar (28×2 ml) för 995 kr eller som abonnemang för 845kr/månad.

 

Vad tycker du? Kickar det här igång din inre nörd också?

Save

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge