Årsresumé 2017

http://www.lovethispic.com/uploaded_images/150893-New-Years-Fireworks.gif

 

Ett helt år har gått och det är dags för en årsresumé här på bloggen. 2017 har varit ett otroligt händelserikt år på så många sätt och jag har lärt mig mer om mig själv i år än jag gjort hela livet, känns det som. Bloggmässigt har det varit ett ganska dåligt år med glesa uppdateringar samtidigt som jag å andra sidan utvecklats något enormt kreativt och personligen. Låt oss ta en titt på hur mitt 2017 sett ut!

I januari hade jag precis kommit hem från min spontana Sverigeresa över jul och nyår, och mådde riktigt dåligt av hemlängtan. Jag ville så gärna flytta hem igen – främst pga personliga problem i Los Angeles – men också avsluta min utbildning då jag nyligen insett att jag ville jobba med makeup på heltid. Därför började jag dubbla hastigheten på mina studier, och började gå två kurser i veckan istället för en.

Makeupen ovan, lagd på min fina vän Samantha, är en av mina favoriter under hela 2017. Skuggorna ur Urban Decay Vice 4-palett tillsammans ser ut som en oljefläck, tillsammans med blött hår och en svettig bas. Så snyggt!

I månadsskiftet januari/februari avslutades kursen som lärde oss editorial och avant garde-looker och jag började leka mer med olika former och medium. Jag fick dille på fräknar och sprätte färg i ansiktet så ofta jag kunde.

I mars fyllde jag 20 och var inte längre tonåring. Genom skolan upptäckte jag skulptering och sjönk ner rejält i processen som terapi. Jag gick i skolan fyra dagar och två kvällar i veckan och ömsom njöt ömsom skrek av frustration över detaljarbetet i lerarbetena jag fick fram. Hur skulpturerna ovan ser ut applicerade och sminkade på huden kan du se här (varning för fakesår och -blod!).

I april var hemresan inom räckhåll och jag försökte ta tillvara de sista veckorna i änglarnas stad. Jag gick i skolan, jobbade på små inspelningar och fotograferingar, hängde med vänner och solade i trädgården för att ha åtminstone lite färg efter nio månader i LA. Terrordådet i Stockholm den 7 april skakade mig dock djupt och jag följde livesändningarna tvärsöver Atlanten.

I maj tog jag äntligen examen! I svart kappa och platt hatt stod jag på scenen med mina fantastiskt talangfulla och rara klasskamrater, med diplom i handen. Jag fick utmärkelsen Most Outstanding Student och gick ut med högt slutbetyg, något jag är otroligt stolt över.

Jag åkte hem, bloggen kom igång tack vare pressutskick och jag fick åka på kryssning med Daisy Beauty och träffade där Dominika som jag har att tacka för i princip hela min karriär. Hon har tagit mig under sina vingar och varit som en mentor i början, och utan henne hade jag aldrig kommit såhär långt på så kort tid. Privat träffade jag en annan människa som har kommit att betyda otroligt mycket för mig, även om hen också orsakat mig mycket smärta och ilska.

I juni mådde jag bra och kom igång med företaget. Jag blev uppbokad på fler uppdrag än jag väntat mig, men började ändå jobba som servitris på en bar för att få in lite extrapengar. Efter två veckors jobb slutade jag för att kunna hålla mitt schema öppet för frilansgig på heltid.

Juli bjöd inte på så mycket mer än den här sminkningen, som jag gillar otroligt mycket.

I augusti led jag av hjärtesorg, var snyggare än någonsin och sprudlade av kreativitet. Jag inspirerades mycket av musik men hade också ganska mycket ångest och förvirrade känslor. Jag mognade mycket under sommaren och insåg vad jag vill ha ut av livet och människorna omkring mig, och öppnade ögonen på ett helt annat sätt än förut.

Kreativiteten följde med in i september och jag lekte mycket med alienlika editorial-looker. Den som syns här, till exempel, tycker jag väldigt mycket om (även om den knappt fick några likes på Instagram, haha) även om den tekniskt är väldigt enkel. Min grej har blivit att blanda olika medium – krämer, puder, gloss, glitter, alkohol- och vattenfärger – oavsett vilken typ av look det resulterar i.

Med oktober kom Halloween och jag postade ett fåtal obehagliga sminkningar. Det blottade struphuvudet fick väldigt positiv respons på sociala media medan jag själv blev mer nöjd hur snygg min bas var på bilderna, haha!

Mitt företag gick otroligt bra och omsättningen ökade stadigt månad för månad. Jag kunde börja planera en mer långsiktig framtid karriärsmässigt och kände mig som en tvättäkta entreprenör.

I november gjorde Depend mig intresserad av nagellack i och med sin otroligt vackra julkollektion. Jag var kär och bytte lack var och varannan dag bara för att kunna prova alla de glittriga lacken så fort som möjligt. Årets kanske största händelse, Nordiska Mästerskapen i makeup, tog plats och jag blev utnämnd som en av Nordens topp 10 bästa makeupartister.

Jag skrev ett upprört inlägg om ohederliga företagare med dubbelmoral som kanske inte delades så mycket, men ändå fick visst genomslag. Jag har sett ett par av de personer/företag jag syftade på i inlägget smygandes förbättra sig genom någon bild eller kommentar här och där. I see you! Fint att ni vill göra rätt för er, se bara till att det är genuint och inte ytterligare en ytlig illusion.

December, här är vi nu. Mina fingrar kliar ständigt av kreativitet och tiden flyger förbi tack vare jobb och allmänt sjå rent privat. Jag har satt plåster på hjärtat och blickar framåt: 2018 ska jag tänka och reflektera mer, jag ska jobba hårdare, jag ska ge tillbaka och jag ska åstadkomma ännu mer än året som vi ikväll lämnar bakom oss.

 

Vad har du gjort i år? Har du några nyårslöften eller -mål?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.