Daisy Beauty Expo 2018

Jasmins bild, från Ayshas blogg

I helgen brann årets största, bästa, vettigaste och roligaste event av: Daisy Beauty Expo 2018! Senaste gången jag var där var 2016, vilket resulterade i en vlogg. Det här året hade jag planerat att gå på fredagens föreläsningar, åka hem och sova, och på lördagen ta med systemkameran och fota utställarna under själva mässdagen. Planen ändrades rätt rejält fredag kväll, när vi satt kvar ett gäng med ett eller två (plus) glas vin och öl och klockan plötsligt var halv ett. Jag och Aysha gick till McDonald’s, kom tillbaka till hotell Kung Carl och jag tog in på Ayshas hotellrum. Ett par timmar senare med alldeles för lite sömn, vatten, svalka och utan mobilladdare vaknade vi och gick genast till frukosten som kickade igång mässdelen. Jag var alltså i samma kläder som igår, utan systemkamera, med lågt mobilbatteri och en onådig baksmälla (jag blev utsedd till “årets Smulsex“, dvs att gå på Daisy Beauty Expo bakfull). Därför är alla bilder i det här inlägget, förutom den ovan som är från Ayshas blogg, lånade från Ida!

Här är bara en handfull av de 52 varumärken som ställde ut på Daisy Beauty Expo 2018, men jag har fått med mig ett enormt lass av arbetsprover som ska betas av de kommande månaderna. Det är allt från hudvård till makeup till naglar till en hårborste från ghd och jag hoppas att du kommer att tycka att mycket av det är lika exalterande som jag gör!

 

 

Efter en välbehövd ansiktsbehandling med peeling och fuktmask – hudterapeuten förstod precis vad jag behövde när jag nämnde gårdagskvällen – hos Dermalogica gick jag och Ida nästan direkt till GlossGods där vi skrev upp oss på kölista för att få göra vårt eget, personligt anpassade ansiktsserum. När det väl var dags för mig blev det en göttig blandning av squalane, pumpafröolja, havtornolja, en skvätt AHA-syra och lavendelolja för en lugnande doft. DIY-serum är något som GlossGods kommer att lansera senare i år, vilket jag tycker är en grymt rolig idé! Makeup- och hudvårdsindustrin har fattat att skönhet är individuellt och att det är kul att ha något som känns 100 % unikt och eget, och agerar därefter. Utöver personliga serum släpper GlossGods också färgglada highlighters i tre olika former – kräm, puder och skira toppers – inspirerade av rymden.

GlossGods stod för övrigt för den föreläsning på Dasiy Beauty Expo 2018 som fick flest kritiska frågor under fredagen. Jag stod för några av dem, som tyckte att “totally cruelty free” och att inte vilja “skada djur på något sätt” var en konstig formulering att använda när en har flera oveganska produkter i sitt sortiment, och Aysha för fler när hon såg företagets klumpiga formuleringar kring mångfald och märkets bristfälliga utbud av nyanser för mörkare hudtoner. Det blev inte någon konstruktiv konversation där och då med grundaren Marielle på scen, såklart, men på minglet efteråt tog hon oss åt sidan och bad om våra ärliga åsikter och förslag på förändringar. Tummen upp för att vilja lära sig mer från andras synvinklar när ens företag och lille bebis kritiseras!

 

 

Idun stod för partystämningen på Daisy Beauty Expo 2018 i sin monter, och besökarna fick plocka ihop varsin liten godispåse med nya nagellacksnyanser och ett sprillans nytt produktsläpp du ser till vänster i bild: bryngel! Den kommer i tre olika nyanser, där jag passar bäst i den ljusaste, och har en nätt liten borste som distribuerar både färg och fibrer jämnt och snyggt. Skulle ni vilja se en recension på den? I samma rum fann vi också Wet ‘n Wild, som släpper en för Sverige ny foundation i hundra nyanser av ljusbeige, stifthighlighters och flytande, matta läppstift.

På tal om partystämningen: en av de bästa utställarna i år var helt klart Depend, mästarna av events och rara PR-personer! I deras monter kunde en få naglarna lackade, bryn målade och glitter (som kommer senare i år! Gissa vem som är taggad!?) fastklistrat i ansiktet. Jag fick silverglitter på ögonlocken och paljetter på brynbenet, matchat med fransarna Rebecka och kände mig som en discokula resten av dagen.

 

 

Real Techniques fanns i samma rum som Wet ‘n Wild och Idun, och presenterade sina nya, fluffiga Crush-borstar med glittrande handtag. Så fina, och hur romantisk är inte stämningen i montern? Rosor verkade vara ett generellt tema då även Tigi Cosmetics och L’Oréal hade integrerat blomman i sina montrar. Jag gick faktiskt inte in i L’Oréals monter förrän när mässan var över – jag var inte intresserad av att plocka på mig djurtestade produkter – och de höll på att montera ner interiören. De hade nämligen ett otroligt blomhav, och besökarna fick efter utställningen plocka på sig så stora buketter de bara kunde. Kanske såg du en bild på min bukett på min Instagramstory?

 

 

Montern som Elemis ställt upp var såklart en veganfavorit! Jag har hört mycket gott om deras rengöringsbalm förut, och resten av Superfood-serien som stolt visades upp såg definitivt spännande ut. Kan det bli nästa hudvårdsrutin, tro? Det fanns också en anti aging-serie i blå färg, perfekt för mer mogen hy än min.

 

Gladast monter: Depend, för sin grymma partykänsla och glitterbonanza.

Mest fängslande föreläsning: Linda Landenberg från Linda Landenberg Parfums, om sin resa som person och företagare.

Hen som kunde mest: Iréne von Arronet från Annemarie Börlind. Hennes föreläsning om ekosmink och hudvårdsinnehåll var så bra, pedagogisk och innehållsrik att jag önskar att jag hade spelat in den.

Största miss: Shiseido och rummet med parfymprover missade jag helt, efter en hel dag av springande. Trist!

 

Tack till teamet på Daisy Beauty som gör det här eventet möjligt, och för att jag får ta del av det flera gånger om tillsammans med resor och matnyttiga konferenser. Blir jag bjuden nästa år garanterar jag att jag har med mig min egen kamera …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.