Recension: The Body Shop Oils of Life

oils-of-life-6

Minns du att jag för några veckor sen berättade om The Body Shops nya lyxserie Oils of Life? Då minns du kanske också att jag lovade att komma tillbaka om ett par veckor och recensera min nya hudvårdsrutin – nu har det gått knappt sex veckor och jag är redo att ge mitt utlåtande om varje produkt!

Oils of Life beskrivs som en daglig hudvårdsserie som friskar upp huden, vårdar och mjukgör och tar fram lystern i huden. Varje produkt i superserien innehåller en ny expertblandning av tre fröoljor: svartkummin, kamelia och nypon, kända för sina förmågor att vårda och friska upp huden. Burkarna och serumflaskan är gjorda av glas vilket ger tyngd och en känsla av lyx, medan behållaren för oljevattnet är av plast. Produkterna kan antingen köpas var för sig, eller som ett litet kit med en fuktkräm och ett oljeserum för 750 kronor.

Jag har skrivit om produkterna två gånger innan; först ett lite ytligare inlägg där vi bara tog oss en snabb titt på nyheterna (och där jag även visade upp en bild på min osminkade hy, som en före-bild), och sedan ett mer djupgående sådant där jag beskrev varje produkt en och en.

 

oils-of-life-7

 

The Body Shop Oils of Life Intensely Revitalising Essence Lotion är en sammansättning av olja och vatten, och TBS räknar den som ett essentiellt steg i hudvårdsrutinen. Applicera på rengjord hy, innan serum eller olja, med en bomullsrondell eller händerna.
Ska efter fyra veckor göra huden märkbart jämnare och full av lyster. Kostar 225 kr/160 ml.

Den här produkten var jag skeptisk till i början, men den känslan har gått över i en viss typ av kluvenhet. Jag gillar den – den är uppfriskande på morgonen och känns skön att lägga innan serum – men vet inte riktigt vad den gör; förutom att kännas bra alltså. Skulle jag bli glad om jag fick Intensely Revitalising Essence Lotion i julklapp? Ja. Skulle jag själv köpa nytt så fort den tar slut? Nja.

 

The Body Shop Oils of Life Intensely Revitalising Facial Oil är gjord på 99 % naturliga oljor och används som ett serum morgon och kväll. Effekten ska bli en lystrig hy med minskade tecken på åldrande. Kostar 450 kr/30 ml.

Jag. Älskar. Oljor. Det finns på riktigt inget annat jag tycker om mer inom hudvård än oljor, och den här produkten är inget undantag. Oljan glider lätt över huden, sjunker in tillräckligt mycket för att en ska kunna applicera fuktkräm strax efter (jag brukar borsta tänderna mellan de två lagren) och gör att huden känns återfuktad på en djupare nivå än vad bara en kräm kan göra. Jag har använt serumet nattetid då jag inte har tid eller lust att ha så många steg i min morgonrutin.

 

oils-of-life-9

The Body Shop Oils Of Life Intensely Revitalising Cream är krämig, fet och silkesmjuk hudvårdare som friskar upp huden och minskar intrycket av åldrande.
Efter fyra veckor ska huden ska huden ha en upplevd ökning av naturlig lyster och minskade tecken på åldrande, såsom fina linjer. Kostar 375 kr/50 ml.

Den här ansiktskrämen har jag använt på natten då den tar lite längre tid på sig att sjunka in och känns fetare vilket jag tycker om när jag ska sova. Huden känns ordentligt återfuktad – både på en gång, men även morgonen efter. Den är dessutom väldigt dryg, så det behövs inte mycket för att täcka hela ansiktet med ett mjukt lager.

 

oils-of-life-8

The Body Shop Oils of Life Intensely Revitalising Gel Cream är systervarianten av den förra krämen, och beskrivs som en “daggfräsch” gelékräm som kan passa bättre för dagsbruk eller de med fetare hy.
Efter fyra veckor ska huden ha naturlig lyster, kännas lenare och mer uppfriskad. Kostar 375 kr/50 ml.

Den här krämen har jag använt dagtid och den är verkligen märkbart lättare än krämvarianten. Den sjunker in snabbt i huden och känns svalkande och uppfriskande. Den är också väldigt dryg, jag har verkligen använt mer kräm än vanligt vid varje applicering!

 

Slutkommentar

Det är ingen tvekan om att Oils of Life verkligen är en riktig lyxkollektion från The Body Shop, och är väl värd att kolla in! Min hud har verkligen gillat serien och inte reagerat på den alls, trots den oljiga formulan.
Det enda problemet jag har, eller åtminstone hade den första veckan, är den starka doften av vad jag tror är svartkummin. De första dagarna höll jag nästan på att ge upp min nya hudvårdsrutin då det på grund av doften kändes som att jag smorde in mig med matkryddor! Mycket märklig upplevelse, och det är inte den mjukaste doften heller. Men näsan vande sig relativt snabbt och är en inte överdrivet känslig mot udda dofter är effekten av produkterna definitivt uppvägande. ♥

2 reaktioner på ”Recension: The Body Shop Oils of Life

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.