The Body Shop Drops of Youth

tbs-drops-of-youth-1

Det bästsäljande serumet Drops of Youth Youth Concentrate från The Body Shop har uppdaterats och berikats med samma kraftfulla blandning av tre växtstamceller som de två senaste innovationerna Youth Essence-Lotion och Youth Cream. Även förpackningarna har uppdaterats till en ny, lyxigare upplaga. Serien lanseras den 12 januari.

Serien, som även innehåller ögonkrämen Youth Eye Concentrate, masken Youth Bouncy Sleeping Mask och ansiktsprimern Wonderblur Youth Smoother, ska vara en komplett hudvårdsrutin för fräsch hy dygnet runt. Produkterna använder sig av växtstamceller som fungerar som växternas “förnyelsemotor”; de får växten frodas och förnyas och bör därför göra detsamma med vår hy. Jag vet inte om det fungerar riktigt så, jag är ingen kemist, men jag är lite skeptisk. Kan en kräm verkligen förnya vår hud bara genom att verka på ytan?

De tre växterna som The Body Shop har hämtat stamcellerna ifrån är edelweiss, martorn och strandsilja. Stamcellerna i edelweissen och martornen ger möjlighet att “renovera” skadade och stressade delar av växten, medan de i strandsiljan är de som gör att växten kan överleva de tuffa förhållanden vid havsklipporna där blomman växer.

 

Drops of Youth – Youth Essence-Lotion

tbs-drops-of-youth-2

 

Youth-Essence Lotion är en nyhet och används innan serum och kräm, som en förberedande produkt. Den har samma funktion som Oils of Life Intensely Revitalising Essence Lotion, men är tjockare och mer trögflytande i konsistensen. Kan appliceras med hjälp av en bomullsrondell, men jag häller bara ut några droppar i handflatan och masserar in i ansiktet. Vätskan sjunker in på bara några sekunder och får hyn att känna sig uppfriskad, men inte mycket mer än så. Precis som med Intensely Revitalising Essence Lotion kommer jag antagligen att forsätta använda den, men inte köpa en ny när den väl tar slut.

Kostar 225 kr/160 ml.

 

Drops of Youth – Youth Concentrate

tbs-drops-of-youth-3

 

Serumet Youth Concentrate har fått en ny, uppdaterad formula med samma stamcellsblanding som de andra produkterna i serien. Globalt säljs det en flaska serum var tjugotredje sekund, fattar ni hur ofta det är? Det ska bli spännande att prova en så populär produkt 🙂 Däremot tycker jag att den är lite krånglig, då konsistensen är så tjock att serumet är svårt att få upp i pipetten och sedan trycka ut i handen. Jag får hämta upp produkt åtminstone två, tre gånger innan jag har fått fram en lagom mängd serum vilket ödslar tid. En pumpflaska hade passat mycket bättre!

Kostar 495 kr/50 ml.

 

Drops of Youth – Youth Cream

tbs-drops-of-youth-4

 

Drops of Youth Youth Cream är en vispad kräm som är fast men fluffig i konsistensen. När den sjunkit in i huden skapas en viss textur som påminner om en som uppstår efter att en applicerat en primer. Hyn känns liksom utjämnad, men inte upplumpad, och ytan känns matt utan att se torr ut. Spännande! Dessutom sjunker krämen in fort, vilket gör det till en smidig dagkräm, men personligen vill jag ha en mer återfuktad och -fettad effekt både på dagen och under natten.

Kostar 325 kr/50 ml.

 

Sammanfattning

Nja, den här serien innehåller inga produkter som jag kommer att köpa igen – men det beror inte på att de är dåliga, utan snarare på att jag inte tillhör målgruppen. Produkterna riktar sig till de som vill minska ålderstecken och få sin hy att se mer ungdomlig ut; vilket är behov väldigt få 18-åringar har. Är du däremot lite äldre och vill ha en lätt känsla efter att du gått igenom din hudvårdsrutin, kan The Body Shop Drops of Youth kanske vara värd ett försök.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.