The Balm Nude Dude Eyeshadow Palette

the-balm-nude-tude-1

Nude Dude Eyeshadow Palette är uppföljaren till theBalm Nude ‘Tude Eyeshaow Palette som blivit en ikon i folks sminksamlingar världen över. Volym 2 innehåller tolv stycken matta, skimriga och metalliska skuggor döpta efter tolv olika egenskaper en kan finna i en Nude Dude. Paletten finns hos bl.a. NordicFeel och kostar 329 kronor.

Fabulous, Flawless, Friendly, Funny … det är utan tvekan en viss skillnad på vilka egenskaper theBalm väljer att sätta på män jämfört med kvinnor: i originalpaletten Nude ‘Tude är egenskaperna istället Selfish, Sassy, Stubborn, Stand-Offish … bara en notering i kanten.

 

the-balm-nude-tude-3

the-balm-nude-tude-4

 

Som i princip alltid är de metalliska nyanserna (Firm, Flirty, Fabulous, Faithful och Fit) överlägset bättre pigmenterade än de matta eller skimriga skuggorna som tvärtom är väldigt bleka och pudriga trots sin mjuka formula. Det är synd, för exempelvis Feisty är en riktigt fin mauvefärg som jag gärna skulle ha använt om den inte vore så dåligt pigmenterad.

De enda nyanserna som får mig inspirerad är faktiskt de tre första i den undre raden; Fabulous, Faithful och Fit tack vare sin metalliska glans, men det är knappast några unika färger som är värda palettens dryga trehundra kronor. Istället skulle jag rekommendera exempelvis Lorac Pro – den kostar några tior extra, men ger dig hela sexton grymt pigmenterade skuggor, både matta och skimriga.

 

the-balm-nude-tude-2

 

Save your money, folks! theBalm Nude Dude är tyvärr ingen höjdare: ett fåtal av de tolv skuggorna är riktigt användbara, och det finns definitivt bättre paletter på marknaden att spendera samma summa pengar på för högre kvalitet och roligare färgspektrum.

 


 

Imorgon flyttar jag till USA!! Kan ni fatta det? Jag är helt otroligt nervös, men såklart också väldigt taggad. Kameran kommer vara med hela dagen tills jag kommer fram, så en vlogg kommer förhoppningsvis upp redan den här veckan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.