Min parfymsamling

parfymer-1

Idag tar vi ett djupdyk i min parfymsamling och radar upp alla bas-, hjärt- och toppnoter! Går det att se ett mönster? Citrusfyllda anslag, dofthjärtan av blommor och slutligen djupa baser av sandelträ, tonkaböna eller vanilj. Hur ser din signaturdoft ut?

Escada Moon Sparkle kom redan 2007 för att förföra som en stjärnfyllda natthimmel. Jag ogillar egentligen mysk, vilket gör att jag inte sträcker mig lika ofta efter den här parfymen som efter andra. Resten av noterna är dock så fräscha och söta att de väger upp för tyngden, och övertalar mig att applicera den under vissa mörka kvällar.

Basnoter: sandelträ, bärnsten, mysk, hallon. Hjärtnoter: ros, jasmin, luktärt, iris. Toppnoter: körsbär, jordgubbe, citrus, svart vinbär.

 

Marc Jacobs Oh, Lola! gav mig faktiskt migrän till en början, men jag gillade doften så pass mycket att jag stod ut i två, tre dagar (vad gör en inte för att dofta gott, liksom) och nu har jag inga problem med den längre. Istället känner jag en riktigt somrig doft som är perfekt för dagar på stranden, dagsfester eller när en vill skynda på våren lite. Däremot är den högkoncentrerad, så en sprayning räcker absolut för att undvika allergireaktioner hos både bärare och omgivning. Här har jag recenserat den mer ingående.

Basnoter: vanilj, tonkaböna, sandelträ. Hjärtnoter: cyklamen, pion, magnolia. Toppnoter: päron, hallon, jordgubbe.

 

The Body Shop Polynesian Island Tiaré är det senaste tillskottet i min samling, och har blivit min go-to här i LA då den är mycket lättare och friskare, och därför mer passande för varma dagar, än de andra jag presenterar här. Den är citrusfylld, men samtidigt sådär blommigt söttung så att den får ett djup som typiska, citrusdoftande body mists saknar. En perfekt dagparfym! Läs mer om den här.

Basnoter: vanilj, kokos. Hjärtnoter: ylang-ylang, frangipani, tiaréblomma. Toppnoter: apelsin, bergamott.

 

parfymer-2

Yves Saint Laurent Manifesto L’Eclat var den första parfymen jag köpte själv, inne i Sephora på Biblioteksgatan i Stockholm för runt två år sen . Den är romantisk och sensuell, men har ett visst sting som jag skulle tro kommer från det gröna teet. Jag gillar den fortfarande oerhört mycket och den har kommit att bli min power-doft: när jag behöver lite extra självförtroende eller energi, väljer jag Manifesto L’Eclat alla gånger.

Basnoter: kashmirträ, sandelträ, tonkaböna, vanilj. Hjärtnoter: apelsinblomma, röd ros, iris, jasmin, neroli, vinbärsknopp, grönt te, bergamott.

 

The Body Shop Black Musk, jag älskar dig. Det här är den perfekta doften för mig under kvällar eller mörka höstdagar. I LA känns den dock alldeles för tung för att bära till vardags, om du förstår vad jag menar? Jag försöker dock att ignorera det och bära den ändå, för doften är ah-ma-zing. Jag har googlat ihjäl mig, men tydligen har jag inte skrivit något inlägg om enbart den här parfymen, trots att den förtjänar det. Jaha.

Basnoter: choklad, vetivergräs, patchouli, svart mysk, svart vanilj. Hjärtnoter: lakrits, ylang-ylang, heliotrop. Toppnoter: rosépeppar, päron, bergamott.

 

// Apparently I prefer tonka beans, sandal wood, vanilla, flowers and citrus in my perfumes. What do you like?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.