Halloween-tutorial: Brännskada

burnt-3

Den här looken kom upp på bloggen igår, och idag är det dags för en tutorial steg-för-steg! Brännskadan är enkel att göra, tar inte mycket längre tid än en vanlig festsminkning (inklusive det “fina” sminket!) och det behövs inte en massa konstiga halloweenmaterial som kostar skjortan. Blir det här din Halloweenlook i år?

Du behöver:

  • Flytande latex
  • Bomullstuss
  • Smink (gärna kräm- eller teatersmink till brännsåret, men det går bra med vanlig kosmetika också)
  • Ricinolja/babyolja/vaselin

 

tutorial-burnt-1

1. Applicera flytande latex på ren hud i den form som du vill att såret ska ha. Gör det oregelbundet! Använd INTE en sminkpensel du är rädd om, då latexen kommer förstöra håren, utan istället en plastspatel eller en tops (som jag använde). Glöm inte heller att testa latexen på en liten bit hud på armen innan du gör makeupen, ifall du skulle vara allergisk.

2. Dra isär en bomullstuss så att den hänger ihop i trådar eller fibrer, och lägg på området.

tutorial-burnt-2

3. Dra bort den överflödiga bomullen.

4. Applicera ytterligare ett lager flytande latex ovanpå bomullen. Var noga med att täcka allt! Jag valde att göra området ännu större, upp mot tinningarna och ut på hakan (inte på bild) för att få skadan att se ännu allvarligare ut.

tutorial-burnt-3

5. Sminka resten av ansiktet under tiden som latexen torkar. Jag lät bli att måla läpparna så länge, då det lätt kladdar. Låt latexen torka helt innan du fortsätter till nästa steg.

6. Bomullen och latexen har nu skapat en ojämn textur på huden, som efterliknar en brännskada. Blanda ihop rött och beige för att få en rosa, muskeltonad färg och applicera den i de djupaste delarna av skadan. Det föreställer köttet under huden!

burnt-tutorial-4

7. Definiera kanterna med hjälp av röd färg. Välj en mörkare färg än jag gjorde, eller blanda i lite brunt, så kommer det att se mer realistiskt ut än på mina bilder då det ger en mer svedd nyans än klarrött.

8. Applicera en ljusbeige nyans i mitten av de rosa delarna för att skapa highlights och ge en effekt av ljusa brännblåsor.

tutorial-burnt-5

9. Applicera brun färg i ytterkanten av brännskadan.

10. Applicera svart färg i ytterkanten av brännskadan, som du blandar ihop med den bruna. Försök dölja kanterna på latexen så gott det går!

tutorial-burnt-6

11. Applicera ännu mer svart och sudda ut det med hjälp av en latex-/skumgummisvamp. Använd också en skäggsvamp för att dutta på svart färg både i kanterna av såret – det kommer se ut som sotstänk – och i såret för textur.

12. Applicera en trögflytande olja eller vaselin i såret för att ge det en varig look. Håll dock oljan borta från de sotade kanterna! De är brända = snustorra.

 

burnt

Det kan verka som många steg, men i själva verket är det torktiden för latexen (och därmed också skönhetssminket) som tar längst tid. Själva sminkningen går fort!

 

Vill du se fler halloweenlooker? Vilken typ?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.