Depend lanserar nya lösögonfransar

 

Depend är, tätt följt av Kiss New York Professional, det märke som dominerar i min fransgarderob både privat och i mitt professionella kit. Lösögonfransarna är tillverkade i Sverige, fria från djurhår, snälla mot plånboken (69 kr/förpackning) och av hög kvalitet. Med rätt vård kan du lätt använda samma par fransar upp till 10 gånger! Det innefattar att hålla dem så fria från mascara som möjligt, vara noggrann med att ta bort allt lim från fransraden efter användning och att fransarna förvaras i sin formade ask när de inte sitter på ögat.

Efter Uppdrag Gransknings reportage om hårindustrin och de oetiska sätt som människohår samlas in på har jag känt mig obekväm varje gång jag använt naturhårsfransar. Därför mailade jag Depend och frågade om ursprunget till deras fransar och fick svaret att håret kommer från frisörsalonger i Indonesien, och Depend har besökt fabriken flera gånger och bibehåller ett nära samarbete sedan 20 år tillbaka.

Nästa vecka landar åtta nya fransmodeller i butik, och jag har fått hem samtliga att visa upp och prova. Dessutom fick jag chansen att arbeta med Depend under Fashion Week och använde då varje modell på olika människor tre dagar i rad.

 

 

Annica är singelfransar i tre olika varianter: korta enkluster, mediumlånga par och längre trippelfransar. De här fransarna ger en naturlig look, känns inte på locken och ger mer frihet än en hel bandfrans. Många tycker att singelfransar är lättare att sätta fast än bandfransar, men jag tycker tvärtom. Det beror helt enkelt på erfarenhet och smak!

 

 

Molly är en kortare frans i wispiestil (påminner mycket om Ardell Demi Wispies som ju är galet populära). De här är perfekt för dig som är ovan vid att bära lösfransar och inte vill ha en chock när du tittar dig i spegeln, men ändå vill ha ett maffigare resultat än bara mascara. Har du naturligt långa fransar kommer Molly bara att öka volymen, men om du har lite kortare fransar kommer den flirtiga längden i ytterkanten av fransen framhävas.

 

 

Ellen är den modell som för mig känns “äldst” i samlingen, då den påminner mycket om hur lösfransar såg ut för fem, sex år sedan. Fransen ger ett naturligt resultat med längd och definition, utan att vara tunga eller allt för dramatiska för vardagsmakeupen. Även denna frans är längre i ytterkanten för en smickrande cat eye-känsla.

 

 

Malin är som en mix av den klassiska fransen i stil med Ellen och mer moderna modeller, som wispies. Längden och mönstret av hur fransarna är bundna är relativt jämna, men modellen känns ändå lite busig då den har flera lager. Fransarna är långa, och man kan behöva vänja sig vid längden om man själv har små ögon eller korta naturliga fransar.

 

 

Linda är definitivt den mest dramatiska av fransarna i kollektionen, och också det enda paret med svart fransrad. Det kräver en eyeliner (eller väldigt mörk ögonmakeup) för att få fransarna att smälta in, och de kan kännas svårburna för någon med ljusa drag eller lätt makeup. Är du sugen riktigt dramatiska fransar någon kväll är det här helt rätt val för dig!

 

 

Carolina beskrivs som en busig modell, och jag håller med. Den varierade längden och wispieandan gör fransen lättburen, men ger ändå extra oomph till ögat både till vardags och fest. Till en mörk sotning definierar fransen ögat och knyter ihop looken, medan den till en lätt vardagsmakeup lägger allt fokus på dina ögon(-fransar).

 

 

Svea är Carolinas storasyster: de är otroligt lika i modellen men på Svea är fler av stråna långa, och några av klustren är bredare än på den förra modellen. De ger en liknande effekt på ögonen, men om du sedan innan är van vid fransar ger Svea det där lilla extra. Lite mer volym, lite mer längd, helt enkelt.

 

 

Beatrice påminner vid en första blick om den gamla modellen Cecilia, men är tätare, lite rufsigare och något längre. Beatrice ger lite, lite mer dramatik till looken men har samma rådjurseffekt tack vare att mittendelen är längre än både ytter- och innerkant. En väldigt smickrande stil för mandelformade ögon!

 

I kollektionen finns alltså fransar som passar alla oavsett om man är ute efter en väldigt naturlig vardagslook, en tung frans till kvällens smokey eye eller något däremellan. Tycker du att några av fransarna är extra fina?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.