Glisten Cosmetics GlisGloss och Glitter Gels

 

Glisten Cosmetics är ett brittiskt indie-märke som säljer biologiskt nedbrytbart glitter för kosmetiskt bruk. Jag hittade dem för kanske ett år sedan, och förutom miljöaspekten gillar jag formatet: flera av deras glitter är i gelform vilket minimerar spill och maximerar precisionen vid applicering. Jag vet inte hur många burkar med både finmalt och “chunky” glitter jag spillt ut över mig, mina kläder, min sminkväska och min långhåriga matta under sminkbordet över åren, men jag vet att det är precis lika frustrerande varje gång. Glitter är vackert, men det är sminkvärldens herpes: har du en gång haft det, blir du aldrig av med det.

Av just den anledningen blev det Glisten Cosmetics jag vände mig till när jag skulle uppdatera mitt kit, och när jag gick in i webbshopen såg jag att en ny produkt landat i sortimentet – GlisGloss. Det är ett mjukt gloss som kan användas på hud, ögon och läppar (inte helt olikt ett visst Infinity Glass) i flera olika nyanser. Jag ville prova alla, men nöjde mig med att klicka hem fyra olika varianter. Efter att ha klämt och känt lite på dem kan jag dock säga att jag snart kommer beställa hem resten av kollektionen! Glossen är sega, men kletar inte på ett klistrigt sätt som många läppglans gör.

 

 

Här ovan har jag applicerat Glisten Cosmetics Glitter Gels i nyanserna Silver Fox, Space Princess och Golden Eagle med en skumgummiapplikator, och fotat delvis ur fokus för att det metalliska glittret ska synas på bild. Glitter ser lätt grusigt ut på bild och ljuset reflekteras fel om ens swatches är i perfekt fokus. Silver Fox är en perfekt, lättanvänd silvernyans. Jag hade hoppats på en mer rosé-aktig ton på Space Princess, men istället är det ett kallt rosalila glitter med silverpaljetter i – också fint, men inte vad jag förväntade mig. Golden Eagle är en klargul guldnyans som kommer att vara perfekt till jul och nyår!

Glisten Cosmetics ska göra om formulan på sina Glitter Gels, och de finns därför inte kvar i webbshoppen längre. Däremot kommer de att komma ut med nya gels, och rear ut sina lösglitter för att tömma lagret. Passa på att fynda om du gillar lösglitter!

 

 

Här är de fyra nyanser jag till slut landade i: Glass, som är helt transparent; Lime, en transparent bas med gröna skiftningar; Opal, en transparent bas med lila skiftningar; och Honeymoon, en transparent bas med guldglitter. Så fina! Jag blir genast sugen att kleta dem alla i ansiktet, så ni kan nog förvänta er en look med minst en av nyanserna snart. Vilken skulle du vilja se först?

 

Glisten Cosmetics är cruelty free, och alla produkter är veganska.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.