Pressdag hos IsaDora

 

Stockholms pressvecka är i full gång och även om det inte direkt regnat inbjudningar över mig så har jag ändå varit iväg på en del öppna hus och middagar. Igår var jag bl.a. hos IsaDora som bjöd på bubbel, skaldjurssnittar, färsk frukt och såklart en mängd skönhetsnyheter! Dagmarsviten på Hotell Diplomat var vackert utsmyckad med blommor och ballonger, och på plats fanns både PR-ansvariga Amanda och märkets nya internationella makeupartist och utbildare Martin.

 

 

Till jul kommer glittret tillbaka, och ingen är gladare för det än jag! För tre år sedan bloggade jag om de då nysläppta glitterlacken Holographic Nails från IsaDora, som matchade väl med samma års julkollektion. En skimrig ögonskuggspalett, nagellack, en mascara, en kajal, singelskuggor, glitterliners, flytande läppstift, en necessär och en flytande highlighter i snygga, gyllene och svarta förpackningar. Tidigare år har jag varit uteslutande nöjd med IsaDoras julkollektioner, så är du sugen på att blinga till din sminkhylla lite grann är det definitivt något att spana in. Julkollektionen från IsaDora 2018 landar i butik vecka 44.

 

 

Visste du att IsaDora Perfect Moisture Lipstick är Sveriges mest sålda läppstift? Personer i alla åldrar använder stiftet och det breda nyansutbudet gör att alla kan hitta en färg som klär just dem. Jag har själv ett tiotal av just dessa stift i mitt professionella makeupkit – så mycket tycker jag om dem! Perfect Moisture Lipstick finns med både klassisk krämfinish och som matta stift, och återlanseras nu i nya hylsor med lyxig magnetstängning och tydligare färgkod. Varumärkets logotyp är inetsat i stiftets yta, något man annars ofta ser på dyrare läpprodukter (precis som magnetlåset).

Visste du förresten att IsaDora inte är ett budgetmärke utomlands? Anledningen till det låga priset här i Sverige är helt enkelt att det är här produkterna produceras. I USA står samma produkter bredvid märken som Clinique! Makeupartisten och utbildaren Martin jämförde prissättningen med Levi’s-jeans: i USA är de billiga tack vare att det är ett amerikanskt märke, medan de här i Sverige kostar minst fyra gånger så mycket per par.

 

 

Här är gänget jag huvudsakligen hängde med under dagen! Frida, Anna-Karin, Mikaela och Ellinor. I bakgrunden skymtar manikyrbordet där det gick att få sina klor lackade med gnistrande IsaDora-lack.

 

 

Basprodukter! Jag har faktiskt redan fått hem IsaDora All Day Wear Makeup 24hrs, men inte hunnit prova den ännu trots att den ser riktigt intressant ut. En svett- och fuktsäker foundation som ska sitta fint på huden i upp till 24 timmar – ja tack! Nyansutbudet ser du på den tredje bilden: inte särskilt imponerande, men definitivt ett steg i rätt riktning för IsaDora som annars brukar servera fyra nyanser av ljus gulbeige. Med dessa sex nyanser utökas målgruppen något. I framtiden hoppas jag att de satsar mer på att ta fram fler nyanser för sina redan existerande foundations snarare än att plocka fram en ny formula, då det är just sådana missar som gör att jag inte kan använda mig av produkterna professionellt.

Det kommer också några nya concealers med en cushion-applikator i ungefär samma nyansutbud som tidigare nämnda foundation. En kuddapplikator gör appliceringen enkel och sömlös, men det är inte särskilt hygieniskt. Jag har tidigare använt mig av IsaDoras färgkorrigerande concealers med samma typ av applikator men fick faktiskt slänga dem efter bara någon vecka för att de började dofta surt. Krämconcealern fastnar i kudden som är omöjlig eller omständig att rengöra, bakterier frodas och produkten börjar härskna eller mögla. Inget jag vill ha i ansiktet, direkt.

 

 

För att ge basen den perfekta touchen finns också IsaDoras färghjul med solpuder, rouge och highlighters. Några av dessa har jag faktiskt i mitt kit, och använder dem också privat. Pigmenteringen är bra, men behöver byggas upp på huden i några lager för att verkligen synas. Det är något jag ser som en fördel då det ger en mer kontroll över rouget – det är alltid lättare att lägga till än att ta bort färg!

 

 

I en del av sviten bjöd IsaDora också på perfekt selfieljus, något Ellinor (med flera) utnyttjade!

 

 

Slutligen har vi här en liten smygtitt på lacken som inkluderas i 2018 års julkollektion, med tillökning en vecka senare i och med nagelkollektionen Galaxy Glitter Nails. Det är metallics och glitter i många fler färger än förut. Dessutom kommer kollektionen Black Magic Nails under vecka 43, där sex svarta lack i olika finishes ingår. Här kan du definitivt hitta en ny partyfavorit oavsett om du brukar föredra den gotiska stilen, poppigt Barbierosa, romantisk rosé, elegant midnattsblå eller stilsäker silver.

 

Kvällen avslutades med en urmysig middag på Daisy Beautys kontor där jag hängde med bland andra Katarina, som fick mig att vilja börja jobba på statlig myndighet, Jessica, som precis som vanligt var omtänksam och stöttande, Linnéa, Sveriges coolaste tantförebild och Jasmine, som alltid får mig att bubbla av skratt och framtidspepp. Idag ska jag förbi Patriksson Communication en sväng och klämma och känna på deras nyheter, för att sen avsluta min vända i årets pressvecka med en bloggmiddag. Jag måste verkligen bli bättre på att avsätta tid för bloggen, event och SoMe-middagar; även om jag är fysiskt och psykiskt trött (life of an introvert) dagarna efter fylls jag med så mycket glädje och kärlek varje gång. Finare människor än de i beautycommunityt finns inte. ❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.