Cruelty free

BexBeauty är sedan sommaren 2016 en 100 % cruelty free blogg, vilket innebär att inga produkter som djurtestats visas upp i recensioner eller sminkningar. Veganska produkter prioriteras.

Jag som driver bloggen BexBeauty är vegetarian (äter inte kött, mejeri- eller äggprodukter) sedan januari 2016, och slutade några månader senare sluta köpa djurtestade produkter åt mig själv. Idag, sommaren 2017, köper jag bara veganska produkter till mig själv och tar bara emot pressprover som är cruelty free. Mitt kit som jag använder när jag arbetar som makeupartist är 100 % cruelty free och till största del veganskt.

För mig är det helt oförsvarbart att i vår tid utnyttja och döda andra levande varelser för sin egen njutning; särskilt när det kommer till nåt så ytligt och överflödigt som skönhetsprodukter. Hur kan en sätta sitt utseende framför en kanins, hunds eller råttas välmående? Idag finns det nästintill oändligt med cruelty free och veganska produkter på marknaden, och därför inga ursäkter till att köpa djurtestat.

 

Cruelty free = produkten har inte genomgått djurtester. Sedan 2013 är det inom EU förbjudet med djurtester enligt lag, men i länder som ex. Kina är djurtester istället obligatoriska, och utförs av myndigheter. Det innebär att företag som väljer att sälja sina produkter på den kinesiska marknaden också väljer att betala Kina att plåga djur.

Vegansk(t) = produkten är cruelty free och innehåller inga ingredienser som är gjorda av djur eller kommer från djur. Exempel på det kan vara honung, karminlöss, kollagen och hajleverolja.

 

Länklista

Vegobeauty Företag som inte testar på djur

Vegobeauty Animaliska ingredienser i kosmetika

PETA Sökmotor för cruelty free företag

Leaping Bunny Sökmotor för cruelty free företag