PR-policy

Sponsrade inlägg och annonsmärkning

För att BexBeauty.se ska kunna fungera och upprätthålla sin kontinuerliga uppdatering dyker det ibland upp produkter på bloggen som jag tagit emot utan att betala för dem med egna pengar.

Produkterna kan ibland komma i form av arbetsprover, vilket innebär att jag fått dem förutsättningslöst och därför inte måste skriva om dem, och ibland i form av sponsring. Det innebär att jag fått hem produkten, och eventuellt ytterligare ersättning, för att jag tackat ja till att skriva om produkten eller företaget. Detta påverkar inte inläggets ton eller slutsats då jag alltid skriver ut min ärliga åsikt oavsett om jag själv betalat för produkten jag visar upp eller inte.

När ett inlägg innehåller produkter som tagits emot som sponsring, märks inlägget ut med följande disclamerruta (senast uppdaterad augusti 2016):

Inlägget är publicerat i samarbete med FÖRETAG X, eller en PR-byrå på uppdrag av FÖRETAG X och bör betraktas som en annons. Mina omdömen påverkas inte av avsändaren. Läs hela min PR-policy här.

Detta görs i enlighet med Marknadsföringslagen och Konsumentverkets riktlinjer om sponsrade blogginlägg och för att uppmärksamma mina läsare på att innehållet i inlägget bör betraktas som en annons för det nämnda företaget.

Samarbetspartners har ingen möjlighet att ändra på ordval, formulering eller placering av disclaimerrutan.

Annonslänkar innebär att jag får en viss provision när en läsare klickar på alt. handlar via en länk jag publicerat i ett inlägg. Detta påverkar inte varans pris på något sätt då ersättningen tas från säljaren. Fr.o.m. november 2016 märks alla inlägg innehållande annonslänkar ut med följande disclaimerruta:

 

Inlägget innehåller annonslänkar. Läs mer om vad det innebär i min PR-policy här.

 

Marknadsföringslagen

9 §: “All marknadsföring ska utformas och presenteras så att det tydligt framgår att det är fråga om marknadsföring. Det ska också tydligt framgå vem som svarar för marknadsföringen.

Konsumentverket

Om man får betalt, eller på annat sätt ersätts, för att lyfta fram ett företags verksamhet eller produkter ska inlägget tydligt markeras som marknadsföring. /…/ Eftersom läsaren omedelbart ska kunna förstå att det är fråga om marknadsföring – även vid en flyktig läsning – räcker det inte att i slutet av inlägget informera om att inlägget i själva verket är marknadsföring.

 

Vilka företag samarbetar BexBeauty.se med?

Vissa samarbetspartners i bloggen är återkommande, medan vissa bara dyker upp en gång och sedan aldrig mer. Det kan bero på helt olika faktorer, från både företagets och min sida, och behöver inte betyda att samarbetet inte var lönsamt för någon av parterna.

Det alla samarbetspartners däremot har gemensamt, är att jag som person kan stå bakom dem och det de står för till 100 %. Jag skulle aldrig ta emot betalning för att skriva om ett företag som jag inte känner är värt mina läsares uppmärksamhet eftersom att det 1) kränker min integritet som skribent och 2) förminskar mina läsares intressen och förmåga att se igenom girighet framför passion i mina texter.

 

Vill du använda mina bilder och/eller texter?

Är du från en PR-byrå eller ett företag som sedan tidigare är kopplat till min blogg är det fritt fram att publicera/twittra/instagramma/facebooka/yougetthedeal mitt material så länge det finns en länk till min blogg och mitt Instagramkonto.

Representerar du en PR-byrå eller ett företag som inte tidigare är kopplat till mig eller min blogg, maila mig för att be om lov först. Beskriv på vilken/-a sida/-or du vill publicera materialet på och i vilket syfte. Min mailadress är info@bexbeauty.se.

 

Prisplan

Är du intresserad av att göra reklam för ett företag/en produkt på min blogg; var vänlig och kontakta mig på spons@bexbeauty.se för att ta del av min prisplan och mitt media kit. Skicka gärna med en enkel beskrivning av din idé och ifall det rör sig om klassiska annonser eller sponsrade inlägg. Endast seriösa förslag välkomnas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.